Helende Massage en RSI

Helende Massage helpt bij veel lichamelijke en geestelijke klachten

Helpt Helende Massage bij RSI? Het gebeurt regelmatig dat mensen bij me komen voor een massage, omdat ze de behoefte hebben aan aanraking en ontspanning. Tijdens de intake blijkt dat ze ook lichamelijke klachten hebben, waarvan ze niet weten dat Helende Massage deze kan verhelpen. RSI is daar één van. Het komt ook voor dat mensen bij me komen voor massage, met een specifieke klacht en niet weten dat Helende Massage ook helpt bij andere lichamelijke en geestelijke klachten, zoals stress of burnout, of relatieproblemen.

Helende Massage

Helende Massage en RSI natuurlijk genezenIk gebruik Helende Massage als hoofdwerkvorm, omdat de werking holistisch is, volgens de vijf natuurgerichte principes. De vraag wat met Helende Massage behandeld kan worden, is sneller te beantwoorden met wat er niet mee behandeld kan worden namelijk: datgene waar men niet zelf naar wil kijken en/of niet zelf aan wil werken. Zie ook mijn artikel werking Helende Massage. Daarnaast zijn er natuurlijk bepaalde erfelijke aandoeningen die niet verholpen kunnen worden. Wel kunnen klachten dan verlicht worden.

In alle andere gevallen is er een lichamelijke of geestelijke heling mogelijk. De mate van heling hangt wel af van de aandoening, de oorzaak en duur dat de aandoening bestaat en het tempo waarin processen worden opgepakt, c.q. hoeveel en welke processen er spelen.

Massage herstelt de energiestroom in het lichaam, zodat het zelfhelende mechanisme weer gaat werken. Ter illustratie geef ik twee praktijkvoorbeelden van RSI.

RSI en Helende Massage in de praktijk

RSI is een aandoening, waarbij door herhaalde bewegingen pijnklachten ontstaan, vaak gepaard met knopen en ontstekingen in armen en schouders. Als je met denken en/of de wil je lichaam blijft aanzetten tot werk treedt overbelasting op. Het lichaam heeft een energetisch circuit, dat te maken heeft met de relatie tussen voelen en denken en het zetten van stappen hierin. Bij klachten aan het motorisch stelsel zoals RSI is dit circuit verstoort. Helende massage heeft een specifieke techniek die dit circuit herstelt, waardoor klachten verdwijnen. Daarnaast zal bewustwording nodig zijn om weer meer contact te krijgen met het voelen en daar stappen in te zetten, zodat de klachten niet meer terugkeren.

Een vrouw die deze klachten nog niet zo lang had en snel begreep waar ze op moest letten. Ze was na twee behandelingen van haar klachten af. Een man die deze klachten al een jaar had verweet zijn baas dat deze niets aan zijn werksituatie veranderde. Hij was zelf niet bereid was iets aan zijn werksituatie te veranderen. Na drie behandelingen had hij geen baat. In die laatste situatie had verdere behandeling geen zin. Tussen deze twee uitersten zitten verschillende gradaties van helingsduur, afhankelijk van de situatie.

Helende Massage bij erfelijke aandoeningen en fysiek trauma

RSI is een voorbeeld van klachten die behandeld kunnen worden door het herstellen van een energetisch circuit. Zo zijn er binnen Helende Massage verschillende specifieke energetische behandelingen om allerlei klachten te behandelen zoals, menstruatieklachten, rugklachten, migraine et cetera. De behandeling is er op gericht het energetische circuit dat met deze aandoening heeft te maken te herstellen, waardoor klachten verdwijnen. Daarnaast wordt het hele energetische systeem ook meegenomen in de behandeling.

In bepaalde gevallen, zoals bij erfelijke aandoeningen, aangeboren afwijkingen, of onherstelbare schade aan het lichaam door fysiek trauma (zenuwschade ed), kan met Helende Massage geen herstel plaatsvinden. Wel kunnen degeneratieve processen worden vertraagd en de energie worden versterkt, waardoor pijnklachten verminderen.
Daarnaast kan Helende Massage er voor zorgen dat je je weer prettig voelt in je lichaam en meer inzicht krijgt je situatie, wat verzachtend kan werken.

Wil je weten of je met bepaalde klachten baat hebt bij Helende Massage, vraag dan naar meer informatie of maak een afspraak voor een intakegesprek.

Zie ook

Wijzigingsdatum | 1-10-2023 10:35