Zonnegroet januari 2019

Stappen zetten op weg naar jezelf


Lieve mensen,

Het nieuwe jaar is al in volle gang en ik wens je een liefdevol en inspirerend 2019 toe. Vanaf onze geboorte leren we hoe de wereld om ons heen werkt en hoe we ons daarin moeten gedragen in relatie met anderen. Afhankelijk van de situatie waarin je opgroeit leer je vertrouwen op je hoofd of je gevoel, pas je je aan of leer je om te overleven door hard te werken. Iedereen vindt daarin een weg die op dat moment de beste is. Je hanteert een systeem dat voor je werkt. Op bepaalde momenten in je leven zoals bij ziekte, een geboorte, scheiding of ontslag kun je ontdekken dat je systeem niet meer werkt. Dan kan het zinvol zijn om te kijken of je systeem wil veranderen.

Aan stappen zetten denken we meestal aan vooruit, maar soms is het nuttig om eens tap terug te doen, of stil te staan. Zowel in de workshop Jaarlegging met Moeder Aarde kaarten als de Chakrameditatiecursus is hier aandacht voor. Je bent welkom om deel te nemen. Daarnaast is er weer een workshop Edelstenen waarin je kunt ervaren wat deze voor je kunnen betekenen. Zie voor meer informatie de agenda.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt aangemeld of omdat je klant of cursist bent geweest. Als je hem niet meer wilt ontvangen kun je je uitschrijven. Als je iemand kent die hem mogelijk interessant vindt kun je hem doorsturen.

Tot ziens op je reis!
Hartelijke groeten,
Helma Eijck


Workshop Jaarlegging Moeder Aarde kaarten

Woensdag 16 januari kun je deelnemen aan de workshop Jaarlegging Moeder Aarde kaarten. Met een korte meditatie maak je contact met je wensen en doelen en ga je intuïtief kaarten trekken. We werken met de legging van de Tipi, waarbij je inzicht krijgt in lessen uit het verleden, het heden en de toekomst, je valkuilen en je hulpbronnen bij het bereiken van je doelen. Je krijgt geplastificeerde kopieën mee van de getrokken kaarten, zodat je ze het hele jaar kunt volgen. Lees meer
Volgens Boedha was iedereen gelijkwaardig. Iedereen heeft zijn eigen leerweg te gaan en ieder doet dat op zijn eigen tempo en eigen wijze. Iedereen heeft kwaliteiten in te brengen waar we van kunnen leren en zo kunnen we elkaar aanvullen.

Workshop
Helende werking van Edelstenen

Maandag 4 februari is er weer een workshop waarin je de werking van edelstenen kunt ervaren. Edelstenen werden in de oudheid en middeleeuwen al gebruikt vanwege hun schoonheid, maar ook vanwege hun helende werking. De Duitse abdis en mystica Hildegard van Bingen heeft deze werkingen beschreven rond het jaar 1100. Vanwege hun eigenschappen worden edelstenen ook gebruikt in diverse apparatuur. Zie ook mijn artikelen over toepassingen edelstenen en wetenschappelijk achtergronden van edelstenen.

In de workshop wordt kort ingegaan op de achtergrond van de werking van edelstenen. Vervolgens gaan we aan de hand van een zevental edelstenen de werking ervaren. Ook leer je mediteren met edelstenen. In de workshop gaat het niet zozeer om kennis op te nemen, maar vooral om te ervaren wat de edelstenen bij je teweeg brengen. Lees meer
Moeder Aarde
In de oertijd en ook in oude culturen werden vrouwen vereerd omdat ze leven kunnen scheppen. Moeder Aarde schept ook leven, maar zij kan dit niet zonder de hulp van Vader Zon en de hemelregens.

Cursus chakrameditatie
Gratis kennismaking

Woensdag 23 januari is er een gratis kennismaking van de cursus Chakrameditatie. Tijdens de cursus leer je in zeven avonden je chakra's waarnemen, schoonmaken en opladen. Je komt meer bij jezelf, je krijgt meer energie en plezier en gaat makkelijker stappen zetten doordat je in harmonie komt. Tijdens de kennismaking ga je hieraan proeven en leer je met de zonnemeditatie je energie in je lichaam zetten. Lees meer
Agaat hart
Edelstenen kunnen in de meest prachtige en bijzonder vormen voorkomen, van helder, gekleurd, met kristalvormen of massief. Bij dit Agaathart hebben de mineralen zich laagsgewijs afgezet binnen een vulkanische blaas. Mineralen als ijzer, aluminium, mangaan en koper veroorzaken de verschillende kleuren. In het hart van de vulkanische blaas hebben zich kwartskristallen afgezet. Het is een aardende steen die vooral op het eerste en tweede chakra werkt. Lees meer