Zonnegroet maart 2016

Meditatie in de strijd tegen oorlog
Helende werking Edelstenen
Helen vanuit het hartLieve mensen,

Het paasweekend staat voor de deur en het wordt tegenwoordig vooral geassocieerd met lekker brunchen, het tuincentrum en de woonboulevard. Van oudsher staat Pasen voor het ontluiken van de lente met zijn ontwikkeling en groei, gesymboliseerd door onder andere paaseieren. Vanuit de christelijke traditie staat Pasen voor de kruisiging van Christus en zijn boodschap van liefde en vergeving. Hoe moeilijk dat is, kunnen we nu weer ervaren met de aanslagen. Wie haat zaait zal haat oogsten, maar wie heeft het eerste zaadje geplant? En blijven we er meer doorgaan? We zijn 2000 jaar verder, maar de wereld ziet er nog niet veel beter uit ondanks onze schijnbare ontwikkeling.

Vond je het als kind leuk om paaseieren te zoeken en was je ook zo blij als je een mooi gekleurd paasei vond? Of heb je de herinnering dat je moest vechten met andere kinderen om zoveel mogelijk paaseieren te bemachtigen en dat de grote kinderen er met de buit vandoor gingen? Zo vroeg raken we onze onbevangenheid al kwijt en strijden we om iets simpels al eieren. Als het gaat om levensbehoud, komen begrijpelijkerwijs primitieve emoties boven. Onze uitdaging is om ons onbevangen kind te blijven herinneren en te koesteren ook onder primitieve omstandigheden,

In deze nieuwsbrief is er aandacht voor Chrysopraas, een edelsteen die blij maakt, de workshops Helende werking van edelstenen en Helen vanuit het hart . Verder sta ik a.s. zaterdag op de en de Feelgoodtime beurs.

Ik wens iedereen het ontluiken van blijdschap en positieve ontwikkelingen toe en laten we doorgaan met liefde zaaien.

Veel leesplezier, hartelijke groeten,
Helma Eijck


Transcedente meditatie in de strijd tegen oorlog

Heb je het idee dat je machteloos bent tegen het geweld op aarde? Ga dan eens transcedent mediteren in een groep. Ik kwam op facebook een video tegen van de wetenschapper John Hagelin (kwantum fysicus) die de invloed van transcedente meditatie en stress op terroristische aanslagen in het Midden Oosten heeft onderzocht. Meditatie door een groep mensen verlaagde het aantal aanslagen en stress verhoogde het. Vanwege de uitzonderlijke uitkomsten duurde het 2 jaar voor de resultaten werden gepubliceerd. Na de publicatie zijn nog 7 vergelijkbare onderzoeken geweest met dezelfde uitkomsten, In plaats van investeren in de oorlogsindustrie zouden we meer moeten investeren in transcedente groepsmeditatie. Het is in ieder geval goedkoper en het lijkt effectiever. Zie lezing

Helende werking van edelstenen
Donderdag 31 maart


Donderdag 31 maart geef ik weer een workshop over de helende werking van edelstenen. In de workshop leer je voelen wat de verschil in werking is tussen bijvoorbeeld een heldere steen met scherpe kristallen zoals bergkristal en een zachte roze steen als mangano calciet. Het begint met het waarnemen van de kleur en de vorm en wat je ervaart in je lichaam als je de steen vasthoudt. Voor iedereen persoonlijk is dat verschillend, maar er is altijd een algemene deler.

Deze algemene deler is gebruikt sinds de oudheid om kwalen te genezen. De Duitse natuuronderzoeker Michael Gienger is één van de belangrijkste auteurs op het gebied van edelsteentherapie. Hij heeft veel ervaring met het testen en gebruiken van edelstenen, en hij publiceert alleen resultaten die vele malen herhaald en bewezen zijn. In Nederland wordt edelsteentherapie helaas vaak als onzin afgedaan, maar in landen als Duitsland is het een geaccepteerde therapievorm. Wil je meer weten zie dan ook mijn artikelen over edelstenen. Mijn motto is "ervaar het zelf".

Agenda
De komende weken zijn de volgende workshops gepland:
  • Helende werking van edelstenen
  • Helen vanuit het hart
Voor aankomende lezingen/workshops Lees meer
Edelsteen van de maand

Chrysopraas
"het onbevangen kind"


Chrysopraas is een edelsteen die blij maakt en je brengt bij de onbevangenheid van het kind. Hij vergemakkelijkt bevallingen en helpt bij menstruatieklachten. Ik heb deze edelsteen gedragen toen ik zwanger was van mijn jongste zoon. Na de zware bevalling van mijn oudste zoon zag ik erg op tegen een nieuwe bevalling. De Chrysopraas hielp me om meer contact te maken met mezelf, mijn innerlijk kind en het kind dat ik in me droeg. De bevalling verliep voorspoedig en of de steen daadwerkelijk heeft geholpen blijft natuurlijk altijd de vraag, maar ik heb het wel zo ervaren. Chrysopraas is ook een heel geschikte steen voor kinderen. Ze slapen beter, worden rustiger en krijgen meer zelfvertrouwen op een zachte manier.
Lees meer
Helen vanuit het hartBen je benieuwd hoe je op een eenvoudige manier kunt helen vanuit je hart, waarbij je niet alleen de ander, maar ook jezelf heelt? Wil je weten hoe veelzeggend handen zijn?
Lees meer


Feelgoodtime beurs
Zaterdag 26 maart

Aanstaande zaterdag is er weer een spirituele/wellness beurs in het Klokhuis in Amersfoort. Ik sta er met mijn edelstenen maar je kunt ook voor een korte behandeling langskomen. Er zijn diverse massages, voetreflex, irirscopie en een workshop. Tijdens deze jubileum editie is er een marktplaats met leuke spulletjes en hapjes waarvan de opbrengst naar de voedselbank gaat. Lees meer