Zonnegroet november 2016

Hartcoherentie en bewustzijn
Zwarte Toermalijn
Chakra meditatiecursus
DetoxLieve mensen,


Mensen zijn bijzondere maar ook complexe wezens. Een goed voorbeeld zijn de verkiezingen en de huidige pietendiscussie met alle emoties. Van waaruit handel jij? Je hoofd, hart of onderbuik emoties? Of kies je voor bewustzijn? Wat is bewustzijn eigenlijk en hoe kom je daar?

In deze nieuwsbrief is er aandacht voor hartcoherentie en bewustzijn en de agenda met onder andere een nieuwe chakra meditatiecursus. Daarnaast leek het me leuk om eens een andere zwarte piet onder schijnwerpers te brengen, de Zwarte Toermalijn.

Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je cliënt of cursist bent (geweest). Als je de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kun je je uitschrijven. Als je iemand kent die het mogelijk interessant vindt, dan mag je hem doorsturen.

Veel leesplezier en hartelijke groeten,
Helma Eijck


Hart, hoofd en onderbuik
Wij mensen hebben een lichaam en primitief brein met overlevingsmechanismen, een brein waar we mee kunnen denken, associëren en plannen en een hart waar we empathie en liefde mee kunnen ervaren. Daarnaast hebben we allemaal een eigen beeld gevormd van de wereld op basis van onze jeugdervaringen en opvoeding wat ons een veilig gevoel geeft. Als aan dat beeld wordt getornd, voelen we ons onveilig en komen emoties los.

Laat jij je leiden door emoties of maak je bewuste keuzes? Inzicht in jezelf helpt hierbij. In vele zaken als verkiezingsstrijd (de naam zegt het al) en de pietendiscussie zie ik kinderen van 4-5 jaar oud aan het woord met hun kwetsuren en verlangens. Soms is er een lading alsof het leven er van hangt, terwijl dat niet zo is. Als een emotie niet in verhouding staat met de feiten dan is het nuttig om op onderzoek te gaan naar de herkomst. Dat is de weg naar bewustzijn. Wil jij ook bewuster in het leven staan? Kom dan een keer langs voor een intake of neem deel aan een cursus of meditatie avond.

Hart coherentie
Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat vanuit het hart signalen worden afgegeven naar de hersenen, waardoor samenwerking tot stand komt, hart coherentie. Het hart heeft een eigen intelligentie die is ontstaan voordat het brein zich ontwikkelde. Het hart bevat hersencellen en neuronen, het maakt hormonen aan en heeft een magnetisch veld dat meetbaar is. Hart coherentie heeft effect op ons fysieke en geestelijke welzijn, maar straalt ook naar buiten naar de mensen om ons heen.

Bewustzijn
Bewustzijn gaat voor mij nog een stap verder. Je hebt dan een soort helikopterview waardoor je je bewust bent van je hoofd, je hart, je gevoelens, emoties. Je kunt het je hoger zelf noemen of je ziel. Dit is de energie die ten grondslag ligt aan je bestaan, van waaruit je lichaam zich is gaan ontwikkelen. Het bevindt zich in het centrum van je lichaam je chi-punt of hara. Ik noem het onze zon.

Het oog van de orkaanDe wereld en maatschappij kun je soms ervaren als een reusachtige orkaan waarin we worden meegezogen. In het centrum van de orkaan is het echter stil. Als je daar aanwezig bent kun je de wereld aanschouwen en kiezen of je meegaat in de maalstroom. Dit stille centrum zit in jezelf als je bent verbonden met je zon Je kunt met meditatie dit stille centrum gaan, te beginnen met de zonnemeditatie. Als je daar bent kun je je eigen antwoorden vinden en je lichaam en geest helen.
Agenda
In het najaar zijn onder andere de volgende cursussen gepland:
 • Jaarlegging Moeder Aarde kaarten
 • helend masseren
 • helende werking van edelstenen
 • chakra meditatiecursus
Lees meer

Edelsteen van de maand
Zwarte Toermalijn

"Beschermer tegen negativiteit"


Heb je last van negativiteit uit de omgeving, straling van zendmasten of PC, GSM of elektrische apparaten? Dan is de zwarte toermalijn bij uitstek geschikt om je te beschermen. Het vormt een schild en zet negativiteit om in positiviteit. Deze zwarte piet maakt van iets slechts iets goeds. Wist je dat een voorwerp zwart is omdat het alle kleuren absorbeert? Lees meer

Tips om het hoofd koel te houden

Hoe houd je het hoofd koel in verhitte discussies en strijd:
 • adem naar je buik (chi-punt) zie zonnemeditatie
 • kijk naar de ander vanuit deze neutralere positie
 • probeer de reactie van de ander te plaatsen in zijn/haar verleden, vraag er naar als je het niet weet
 • ga bij jezelf na waarom de reactie van een ander je raakt
 • toon begrip en empathie (ook met jezelf)
 • gebruik humor
 • draag een zwarte toermalijn, of visualiseer jezelf als rots, waar alles op afketst

Chakra meditatiecursus
16 januari start ik met een nieuwe meditatiecursus. De cursus bestaat uit 7 lessen waarin onder andere de 7 chakra's worden doorlopen. Een goede start van het nieuwe jaar om eens lekker bij jezelf te komen en de boel op te schonen. Meer info.

Detox massagekuur
Ben je bezig met een najaars detoxkuur? Dan kun je dit proces ondersteunen met een serie van 4 massages gericht op de uitscheidende organen. Niet alleen je lichaam wordt gereinigd, maar ook je geest ruimt lekker op. Als serie nu voordelig voor € 240,- Lees meer