Zonnegroet januari 2017

Hoe zonnig wordt 2017 voor jou?
Oranje calciet het zonnetje in huisHallo lieve mensen,

2016 heeft zijn mantel afgelegd en ik wens iedereen een gezond en inspirerend 2017 toe met mooie ontmoetingen en ontdekkingen! Ik heb een intensief jaar afgesloten en heb zin in een frisse start. Door het behalen van mijn medische basiskennis word ik ook in 2017 vergoed door veel zorgverzekeraars vanuit het aanvullende pakket.

De studie heeft me geïnspireerd om me verder te ontwikkelen op het gebied van lymfedrainage en Bachbloesemtherapie. Hierover volgt meer in volgende nieuwsbrieven.

De toverhazelaar (Hamamelis)
De toverhazelaar bloeit in januari op het kale hout. De bloemblaadjes krullen op bij vorst maar bevriezen niet en gaan open als het dooit. De indianen gebruikten het om wonden en zweren te genezen. Vanwege die werking wordt het tegen-woordig veel verwerkt in huidzalfjes. Van de takken werden ook wichelroedes gemaakt om water te vinden en richting te krijgen. Een mooi symbool om mee van start te gaan op nieuwe wegen.

Ik heb zin in 2017 en ga van start met nieuwe activiteiten zoals de chakrameditatielessen beginnend met een gratis kennismaking op 16 januari. Daarnaast oude bekenden zie agenda. Je bent van harte welkom.

Veel leesplezier, hartelijke groeten,
Helma Eijck


Edelsteen van de maand
Oranje calciet
"het zonnetje in huis"Oranje Calciet is een zonnige verwarmende en kalmerende steen. Een bol werkt harmoniserend in de ruimte. Heb je vage angsten of onrust, of klachten in je onderbuik of darmen dan werkt het dragen van een knuffelsteen letterlijk en figuurlijk verlichtend. De steen is ook heel geschikt voor kinderen. Het versterkt de fysieke en emotionele groei. Lees meer.
Voor de algemene werking zie Calciet en kijk ook eens bij edelstenen.

Workshop Helende werking van edelstenen
Wil je meer weten over de werking van edelstenen en voelen wat ze voor je kunnen beteken? Heb je een bijzondere edelsteen waar je meer over wilt weten? Kom dan naar de workshop Helende werking van Edelstenen op 19 januari.

Agenda
De volgende cursussen/workshops gepland:
  • Jaarlegging Moeder Aarde kaarten
  • Chakra meditatiecursus
  • Helende werking van Edelstenen
  • Helend masseren
  • Innerlijke criticus
Lees meer

Jaarlegging Moeder Aarde kaarten
Hoe zonnig wordt 2017 voor jou?


Heb je zicht op de stappen die je gaat zetten? Welke invloed hebben je patronen en het wereld toneel hier op en wat kan je ondersteunen? Met de workshop Jaarlegging met Moeder Aarde kaarten van Jamie Sams kun je intuïtie aanspreken en ontdekken wat 2017 in petto heeft voor je. Lees meer

Gratis kennismaking meditatie
16 januari is er een gratis kennismakingsles meditatie. Daarna kun je ervoor kiezen om deel te nemen aan een open meditatiegroep of de chakra meditatie cursus. De open groep is geschikt als je vaker wilt mediteren in een groep of verdieping wilt in jezelf en je leven op een lichte manier. In de chakra meditatiecursus leer je in 7 lessen contact maken met je chakra's en hoe je kunt schoonmaken en opladen. Lees meer