Zonnegroet april 2017

Zwangerschap en bevalling
Veilige ontwikkeling
Visualiseren
Contact met je kindLieve mensen,

Zwangerschap en bevalling zijn echte vrouwen thema's, maar we zijn allemaal geboren uit een moeder. In oude primitieve culturen werden vrouwen gezien als Godinnen die nieuw leven konden scheppen.Er is sindsdien veel veranderd door de komst van landbouw, industrie en technologie. Mannelijke kwaliteiten worden meer gewaardeerd dan vrouwelijke, ondanks de emancipatie die in mijn ogen juist vaak afbreuk doet aan de waarde van de vrouw. Vrouwen en mannen zijn biologisch fundamenteel verschillend. In plaats van dat vrouwen zichzelf gelijk willen stellen aan mannen ben ik voor het erkennen en gelijk waarderen van ieders kwaliteiten. Iedereen heeft zowel vrouwelijke als mannelijk kwaliteiten die in mate verschillend aanwezig kunnen zijn bij beide, maar de kwaliteiten zijn wel verschillend.

In deze nieuwsbrief gaat het over het belang van een gezonde zwangerschap en bevalling voor een veilige ontwikkeling.

Aanstaande zaterdag sta ik op de Buik en Baby beurs in Amersfoort, een levendige markt voor alles wat met zwangerschap en bevalling heeft te maken. De cursus Innerlijke Criticus is verplaatst en start op 12 april. Als je je nog wilt deelnemen geef je dan snel op. Verder is er weer een gratis lezing over hoog sensitiviteit. Zie voor mijn activiteiten de Agenda.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt aangemeld, of omdat je cliënt of cursist bent geweest. Als je hem niet meer wilt ontvangen kun je je uitschrijven. Ken je iemand die hem mogelijk interessant vind dan kun je hem doorsturen.

Veel leesplezier, hartelijke groeten,
Helma EijckVeilige ontwikkeling

"Meerdere generaties"


Veilige ontwikkeling

Een gezonde en voorspoedige zwangerschap waarbij de moeder zich ook geestelijke en emotioneel goed voelt, is erg belangrijk voor de veilige ontwikkeling van een kind. Een kind kan in de baarmoeder geluiden horen en het vruchtwater voelen op zijn huid. Daarnaast kan een een kind emoties van de moeder waarnemen. Het zenuwstelsel van een foetus ontwikkelt zich vanaf de vierde week van de zwangerschap. Als een moeder tijdens de zwangerschap stress ervaart of ongelukkig is heeft dit invloed op de ontwikkeling van haar kind. De hersenen en met name de verbinding tussen de beide hersenhelften zijn zwakker bij kinderen van wie de moeder onder stress stond (heden of verleden). Ook ondervoeding heeft invloed op de ontwikkeling van hersenen. Naast gebrek van bepaalde voedingsstoffen ontstaat er ook stress door ondervoeding. Lees meer


Agenda
De volgende cursussen/workshops gepland:
  • Innerlijke criticus
  • Helend masseren
  • Hoog sensitiviteit
  • Edelstenen
  • Chakrameditatie
Lees meer
Innerlijke criticus
start 12 april


Herken je dat stemmetje: "je bent stom", "dat heb je fout gedaan", "je ziet er niet uit" of "dat gaat je niet lukken"? Vaak zijn dit soort stemmen onbewust en gaat het om kleine dingen, maar als ze zich opstapelen kunnen ze je belemmer en kom je nergens toe. Wil je inzicht in de patronen van de Innerlijke criticus en meer vrijheid en energie?. Lees dan meer over de cursus of bekijk de uitgebreide reactie van een cursist.
Chakra meditatiecursus
De eerste chakra meditatie cursus is achter de rug en door cursisten enthousiast ontvangen. Zie reactie van een deelnemer. Op 8 mei start weer een cursus van 7 lessen waarin alle chakra's worden opgeschoond en van energie worden voorzien.
Lees meer

Visualiseren hoe doe je dat?
Een vraag die mij wel eens wordt gesteld is:

"Het lukt me niet om te visualiseren, ik zie niets, krijg geen beelden. Wat kan ik daar aan doen?"
Lees meer

Contact met je kind
Een goede start van een kind begint al tijdens de zwangerschap. Naast gezond leven en eten is contact met je kind in die fase ook belangrijk. Als je je kind voelt bewegen in je buik is het meestal eenvoudig om dan contact te maken. Als je zelf niet bent gedragen is het moeilijk om je kind te dragen en contact te maken. Je bent dan zelf onvoldoende gevoed en het is dan belangrijk om eerst (voor) jezelf (zorg) te gaan dragen. Zo geef je je kind de ruimte om zijn eigen leven te leiden. Er is een workshop voor (aanstaande) moeders in planning. Als je er in bent geïnteresseerd neem dan contact op.
Na de bevalling
Na de bevalling is het voor moeder en kind belangrijk dat de moeder snel herstelt. Zwanger zijn en bevallen is topsport en de hormoonhuishouding moet weer in balans komen. Ook zal er een nieuw evenwicht moeten ontstaan in je moederrol en binnen het gezin. Mijn behandeling en begeleiding zijn er op gericht om moeders fysiek, geestelijk en emotioneel te ondersteunen zodat kinderen een goede basis krijgen en harmonieus kunnen opgroeien. Lees meer