Zonnegroet mei 2017

Leven in vrijheid
Effecten van Meditatie
Helende werking Edelstenen
Cursus Helend masserenLieve mensen,

4 en 5 mei zijn dagen waar we stil staan bij het enorme leed dat heeft plaatsgevonden tijdens WOII en de bevrijding die daar op volgde. Er is in de jaren na de oorlog hard gewerkt aan de wederopbouw en we leven in een relatieve materiële rijkdom, zij het helaas ongelijk verdeeld. Maar hoe is het met onze immateriële rijkdom en werkelijke vrijheid? We lopen sinds de bevrijding aan de leiband van de VS, die nu een leider hebben gekozen die over miljoenen mensen heen walst, dictatoriale trekken heeft en vooral zijn eigen portemonnee probeert te spekken. In Turkije is een leider die steeds meer macht wil en dat ook krijgt van een groot deel van de bevolking. Beide zijn gekozen leiders, wat de vraag oproept waarom mensen kiezen voor het afstaan van hun macht en vrijheid. Willen we wel vrij zijn?

Vrijheid heeft een prijs. Het roept verantwoordelijkheid op waar we misschien niet op zitten te wachten. Soms is het makkelijker om het aan een ander over te laten en diegene later als schuldige aan te wijzen als dingen fout gaan. En hoe vrij is de berichtgeving in de pers en hoe vrij zijn wij in het interpreteren hier van? Zijn we vrij van onze eigen emoties? In mijn werkwijze wil ik mensen bewust maken van hun eigen mogelijkheden om in vrijheid te leven en bewuste keuzes te maken na afweging van de prijzen die hier bij horen.

In deze nieuwsbrief onder andere aandacht voor de effecten van meditatie op onszelf en onze omgeving en de geplande workshops en cursussen.

Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je je hebt aangemeld of omdat je client of cursist bent (geweest). Als je de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kun je uitschrijven. Ken je iemand kent die hem mogelijk interessant vindt dan vind ik het fijn als je hem doorstuurt.

Veel leesplezier, vriendelijke groeten,
Helma Eijck


De zin en effecten van meditatie

"De mooiste bloem heeft zijn wortels in de grootste drek"
De zin van meditatie is om een reis naar binnen te maken en jezelf te ontdekken, tot rust te komen en jezelf te helen en bewuste keuzes te maken. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat meditatie diverse effecten heeft:
  • vermindering van angst, stress en malende gedachten
  • verhoging van het geluksgevoel
  • verbetering van de concentratie
  • remming van de achteruitgang van het brein bij het ouder worden
Als in groepen wordt gemediteerd heeft het bovendien een positieve uitstraling naar de omgeving. Uit onderzoeken is gebleken dat wanneer een groep mensen gelijktijdig mediteert de criminaliteit en oorlogsgeweld afnemen. Een pleidooi tegen angst en haat zaaien en groepen tegen elkaar opzetten is samen mediteren voor vrede.
Lees meer

Agenda
de volgende cursussen/workshops gepland:
  • Chakra meditatie
  • Edelstenen
  • Helend masseren
  • Lezing hoog sensitiviteit
  • Contact met je kind
Lees meer
Chakra meditatie
Maandag 8 mei kun je deelnemen aan een gratis kennismakingsles. 15 mei start de chakra meditatie cursus van 7 avonden waarbij je leert je energie schoon te maken en op te laden. Lees meer


Workshop Edelstenen
11 mei kun je weer ervaren hoe verschillend edelstenen aanvoelen en wat dit met je doet. De reactie van deelnemers is dat ze verrast zijn zoveel te ervaren bij edelstenen. Ik ervaar het iedere keer weer als een cadeautje om anderen te laten kennismaken met deze wonderlijke versteende wereld van voelbare energie.
Lees meer


Helend masseren
Helende massage is een bijzondere massage, waarbij niet alleen je lichaam, maar ook je geest en je energie wordt aangeraakt. Hierdoor helen je lichaam en geest en word je werkelijk heel. Ik deel deze manier van masseren graag met anderen dus als je het leuk vind om te masseren vanuit je gevoel meld je dan aan. De cursusdata zijn nog niet gepland maar gaan in overleg. Lees meer

Lezing hoog sensitiviteit
Vanwege grote belangstelling is er 18 mei weer een lezing over hoog sensitiviteit en onbegrepen klachten bij kinderen. Lees meer

Contact met je ongeboren kind

Een kind hoort in de baarmoeder al geluiden en kan gevoelens van de moeder waarnemen. Positief en bewust contact met je ongeboren kind zorgt voor een veilige binding en een goede ontwikkeling. In de workshop ga je contact maken met je kind en communiceren. Lees meer