Zonnegroet augustus 2017

Helende werking Edelstenen
Chakrameditatie
Innerlijke Criticus
InspiratiefestivalLieve mensen,Hoe doe jij inspiratie op? Tijdens een culturele vakantie of mijmerend in de zon? Of zit je tijdens deze Hollandse zomer met een boek op de bank? Ik vind alles wat met leven en de mens te maken heeft inspirerend. Als kind kon ik uren kijken naar de activiteit van een mierennest. Ik stelde mezelf allerlei vragen over het leven, de dood, de kosmos en ik las allerlei boeken. Dingen die ik niet begreep intrigeerden me en ging ik onderzoeken in mijn behoefte naar antwoorden. Sommige vragen in de wereld blijven moeilijk te beantwoorden, zoals ook weer blijkt na de afgelopen aanslag in Barcelona. Het maakt me verdrietig en machteloos, omdat ik het waarom van dit soort daden niet begrijp. Ik ben er echter van overtuigd dat als elk van ons licht laat schijnen op zijn eigen innerlijke schaduw en inzicht krijgt in zich zelf, we een betere en mooiere wereld creëren. We richten onze blik snel op de buitenwereld, maar deze is vaak een spiegel van onze eigen emoties. Met mijn werkwijze wil ik graag een positieve bijdrage leveren.

Ik ben geïnteresseerd in wat mensen beweegt en welke patronen mensen ontwikkelen om hun doel te bereiken, of juist om hun daar (onbewust) van af te houden. Ik sta iedere keer weer verbaasd hoe goed wij mensen in staat zijn te overleven in allerlei omstandigheden, maar ook hoe moeilijk we het ons zelf kunnen maken. Ik heb hierin veel bij mezelf ontdekt, waardoor ik krachtiger in het leven ben gaan staan. Deze ervaringen deel ik graag met anderen dus ik nodig je graag uit om deel te nemen aan mijn activiteiten.

Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je je hebt aangemeld of omdat je cliënt of cursëst bent geweest. Als je hem niet meer wilt ontvangen kun je je uitschrijven. Ken je iemand die hem mogelijk interessant vind, dan mag je hem doorsturen.

Veel leesplezier, hartelijke groeten,
Helma Eijck


Je Innerlijke Criticus ombuigen naar kracht
De Innerlijke Criticus is èèn van die patronen die in je jeugd zijn ontstaan om een soort modelburger van je te maken, die overal in uitblinkt en geen fouten maakt. Helaas gaat die vlieger niet op. Mensen maken fouten en dat vindt deze betweter helemaal niks. Hij bestookt je daarom met kritiek en probeert je zo te helpen om fouten te voorkomen en grotere hoogtes te bereiken. Uiteindelijk kan hij zo je leven vergallen en je van je doelen af houden. Zonder dat je het in de gaten hebt kan hij over de kleinste zaken tekeer gaan.

Zo heb ik een keer boodschappen gedaan bij de Plus en bij de kassa kreeg ik een uitrijkaartje voor de parkeergarage. Ik vergat dit en betaalde met mijn eigen parkeerkaartje. Bij het uitrijden realiseer ik me dat ik mezelf tekort had gedaan. Ik begon te foeteren op mezelf: 'hoe kun je zo stom zijn!" Mijn zoon van destijds 12 vroeg wat er aan de hand was. Toen ik het uitlegde zij hij: "ach mama zo erg is dat toch niet, het is je Innerlijke Criticus maar". Wat een wijsheid van zo'n kind! Inderdaad, het is je Innerlijke Criticus maar!

Heb jij een sterke Innerlijke Criticus die je met zijn kritiek afhoudt van je dromen? Of richt hij zich op je omgeving, de politiek, de maatschappij? Of misschien ben je ontevreden over je leven en ben je je niet bewust van de stem van de Innerlijke Criticus. In september start weer een cursus van 6 avonden, waarin je uitgebreid kennis kunt maken met deze harde werker. Door inzicht te krijgen in zijn stem en zijn beweegredenen kun je hem ombuigen van een tegenstander naar een krachtbron in jezelf. Je krijgt meer energie en plezier in je leven en je omgeving vaart er ook wel bij. Kijk voor meer info bij cursus Innerlijke Criticus en meld je aan als je korte metten met hem wilt maken. Lees ook de uitgebreide ervaring van een cursist.
Agenda
In het najaar zijn de volgende cursussen/workshops gepland:
  • Helende werking van Edelstenen
  • Innerlijke Criticus
  • Chakrameditatiecursus
  • Lezing hoog senstitiviteit
  • Dromen
Lees meer
Edelsteen van de maand

"Agaat trouwe beschermer"

Ben je slecht geaard en kun je stabiliteit en bescherming gebruiken? Of wil je een ondersteuning bij het verwerken van levenservaringen. Dan is de agaat een geschikte steen voor je. Agaat is een aardende en beschermende steen. Het komt voor in vele kleuren met banden en vlekken en door het verschillende uiterlijk hebben ze vele intrigerende namen zoals crazy lace agaat, boomagaat en fossielagaat. Elke variant heeft een eigen aanvullende werking.

Boomagaat

Lees meer
Workshop Edelstenen
Wil je ook de verschillen in werking ervaren in edelstenen? Laat je verrassen! Je zult ontdekken dat je meer voelt dan je zou verwachten. Iedereen kan het leren voelen. Wil je mediteren met edelstenen of heb je een vraag over een edelsteen. Kom dan naar de workshop op 6 september.

Lees meer

Gratis kennismaking Chakrameditatiecursus


Wil je tot rust komen en je energie schoonmaken en opladen? kom het ervaren op de kennismakingsavond. De cursus bestaat uit 7 avonden. Daarna kun je doorstromen naar de meditatie groei avonden. Lees meer


Inspiratiefestival
Op 10 september kun je me bezoeken in de massagetent van het Inspiratiefestival van Bewust Eemland. Dit is een festival waar bewuste ondernemers hun kennis en ervaring met je delen. Een gezellige dag met activiteiten, ontspanning en lekker eten. Als je wilt komen meld je dan snel aan. Er zijn nog een beperkt aantal gratis kaartjes beschikbaar. Lees meer