Zonnegroet oktober 2017

Detox massagekuur
Lezing hoog sensitiviteit
Workshop Helende werking EdelstenenLieve mensen,

Deze zomer is mijn jongste zoon 18 geworden. Het is maar een getal, maar het staat voor mij toch voor een periode van verandering. Mijn kinderen worden zelfstandig en ik kan me nog meer richten op mijn bedrijf en mijn eigen toekomst. Na een periode van bezinning zit ik weer in en flow van activiteiten en de puntjes op de i zetten. Mijn werkruimte krijgt een facelift en een hoop spullen die ik niet echt gebruik vinden hun plek naar de tweedehands winkel, kringloop of stort. Ook mijn tuin ben ik aan het aanpassen naar mijn eigen smaak: een bloeiende bordertuin met het hele jaar door bloeiende planten. Zoals nu in de herfst met bijen en vlinders aantrekkende herfstasters en herfsststijlloos onder de groene struiken.Er is een nieuwe workshop edelstenen gepland en een lezing over hoog sensitiviteit. De locatie is veranderd. Zie de agenda voor meer informatie.

Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je klant of cursist bent (geweest) of omdat je je hebt aangemeld. Als je hem niet meer wilt ontvangen, dan kun je je uitschrijven. Ken je iemand die hem wellicht interessant vindt, dan mag je hem doorsturen.

Hartelijke groeten,
Helma Eijck

Detox massagekuurDe herfst is van oudsher een moment om op te ruimen en schoon te maken en je voor te bereiden op de winterkost bestaande uit onder andere noten en zaden. Een mooi moment om lichaam en geest te reinigen met een vastenkuur of een serie massages waarbij je organen worden gestimuleerd om te ontgiften. De Detox massagekuur van vier massages is weer in de aanbieding van € 340,- voor € 240,- bij aanmelding vóór 21 november.

Hoe herken je Hoog sensitiviteit

Hoe herken je hoog sensitiviteit bij kinderen? Ze zijn o.a.:
 • dromerig, snel afgeleid
 • overgevoelig voor merkjes, naden, geluid, licht en pijn
 • overprikkeld en druk na feestjes, vaak met overgeven
 • moeilijk inslapen, vage pijnklachten
 • wijs taalgebruik, vroegwijze indruk
 • voelen sferen en emoties van anderen goed aan
 • zorgzaam voor dier en mens
 • hebben lichamelijke klachten of emoties die niet goed zijn te verklaren of die niet in verhouding staan met het gebeurde
 • hebben fantasievriendjes of paranormale waarnemingen
Dit rijtje is niet compleet en niet elk kind heeft alle kenmerken, maar het geeft een beeld.

Fantasie, kinderlogica of hoog sensitief?

Ik herinner me een gesprek met mijn jongste zoon toen hij 5 jaar was: "mama, er is iets ernstigs aan de hand met mijn ogen!" Ik, geschrokken vanwege dat ernstig: "wat dan? Hij: "Ik zie allemaal vlekken in allerlei kleuren...oh wacht het verandert nu in de ballonnen van het feest in het schoollokaal". Ik: "welk feest?" Hij: "dat moet nog komen". Ik: "oh, misschien ben je dan wel helderziend". Hij: "wat is dat?" Ik: "nou dan zie je iets wat er nog niet is maar wel gaat komen. Net zoals dat je Romeo (een goede vriend) ziet komen terwijl hij er nog niet is en even later is hij er wel". "Oh", zegt mijn zoon, "dan ben ik eerder helder horend en helder wetend, want soms hoor ik hem en dan weet ik dat hij komt.

Je zou kunnen zeggen dat het grappige kinderlogica is. Maar mijn zoon had veel prikkels gehad op school waar ze bezig waren geweest met het voorbereiden van een feest. Die prikkels vertaalden zich naar beelden die hij in eerste instantie niet kon plaatsen. Hij had nog nooit gehoord van helderziendheid, laat staan dat hij wist dat er ook iets als helder horen en helder weten bestaat. Ook het taalgebruik is wijs voor een kind van 5 jaar. Dit is typisch voor een hoog sensitief kind. Goed luisteren en uitleg geven helpt om je kind het gevoel te geven dat er niets geks is aan zijn waarnemingen. Dat geeft zelfvertrouwen.

In de lezing ga ik in op de eigenschappen van hoog sensitiviteit, hoe je er mee om kunt gaan en hoe je kind als spiegel voor jezelf kan fungeren. Dat kan soms confronterend zijn, maar als je er naar kunt kijken werkt het helend voor ouders en kind. Info lezing

Agenda
In het najaar zijn de volgende cursussen/workshops gepland:
 • Lezing hoog sensitiviteit
 • Workshop Edelstenen
 • Workshop dromen
Lees meer

Workshop helende werking Edelstenen

Woensdag
11 oktober 13.30 uurOp verzoek is er een workshop gepland op woensdagmiddag 11 oktober. Wil je je laten verrassen? Meld je dan snel aan, er zijn nog enkele plekken over.

Lees meer

Workshop dromenDroom je vaak, of juist niet? Heb je wel eens angstige of terugkerende dromen? Weet je wat heldere dromen zijn? 8 november is er weer een workshop over Dromen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: welke dromen zijn er, hoe kun je dromen onthouden en hoe leg je de symbolen uit. Lees meer