Zonnegroet januari 2018

in memoriam Romeo Gunst
Levensvreugde
Promovideo
Volg je hart vergeet je denken niet
Doelen en richting voor 2018Lieve mensen,

Heb je dat ook wel eens dat je al een tijd een vriend of familielid wilt zien of spreken, maar denkt: "het is druk nu, ik wacht op een rustiger moment"? Of dat een afspraak niet door gaat en je zegt: "wat in het vat zit verzuurt niet"? Voor kerst kreeg ik het droevige bericht dat mijn lieve, goede vriend, leraar en mentor Romeo Gunst plotseling was overleden. Een paar weken geleden sprak ik Romeo nog en bedacht ik dat we nog een keer samen zouden gaan eten. "Ach dat komt nog wel" dacht ik, maar helaas dat zal niet meer gebeuren.

in memoriam Romeo Gunst
Romeo heeft aan de bron gestaan van mijn werk als therapeut en spiritueel begeleider en hij heeft jarenlang veel voor mij betekent. Hij heeft me veel geleerd over Helende Massage, Gidsen en Karma en hij was een inspiratie-bron en vaderfiguur voor me. ik heb diverse cursussen samen met hem gegeven en sommigen van jullie kennen hem ook daarvan en weten wat een bijzonder mens hij was. Hij stond altijd klaar voor anderen, tot het eind toe, vaak ook ten koste van hemzelf. ik en vele die hem kennen zullen hem missen. ik hoop zijn leringen waardig voort te zetten, zodat zijn wijsheid en liefde blijven voortbestaan.

Nieuwjaarswens
ik wens daarom iedereen voor 2018 maar ook daarna, dat je je tijd deelt met mensen die je lief hebt, je tijd goed gebruikt en dat je een inspiratiebron bent. Mooi om dit kader te luisteren naar de woorden van Gaur Gopal Das.

Dat er elk jaar een ring van liefde mag bijgroeien!Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je je hebt aangemeld of cliënt of cursist bent geweest. als je hem niet meer wilt ontvangen kun je je uitschrijven. Ken je iemand die hem misschien interessant vindt dan kun je hem doorsturen.

Hartelijke groeten,
Helma EijckLevensvreugde
Romeo was niet bang voor de dood en we maakten er vaak grapjes over. Toch nam ik ook angsten bij hem waar, namelijk levensangst. ik denk dat veel mensen eerder angst hebben om echt te leven. ik heb dat zelf ook ervaren. Angst voor de dood is eigenlijk angst voor stilstand, niet leven. Als je gelooft dat je overgaat en in een andere wereld stapt dan is er geen stilstand en ook geen dood. En als je je leven ten volle leeft en er alles uit haalt, dan kun je ook tevreden zijn aan het eind van je leven en ben je niet bang om het leven los te laten. in mijn opleiding die ik samen met Romeo heb gevolgd, heb ik een boeklezing gedaan van het boek "de intieme dood" van Marie de Hennezel. Zij geeft aan dat mensen die zich bewust zijn van naderende dood pas ècht diepgaand contact aan gaan en zichzelf aan de wereld willen laten zien zoals ze zijn. Als je bent geïnteresseerd kun je zelf het boek lezen of mijn inzichten en ervaringen in de boeklezing nalezen. Dit boek heeft mij laten zien hoe belangrijk aanraking is om echte levensvreugde te ervaren. Het heeft me geïnspireerd om me te ontwikkelen als helend masseur en spiritueel coach. Het geeft mij levensvreugde om anderen ook te laten ervaren wat een letterlijke en figuurlijke helende aanraking kan betekenen.

Helende Massage
Zoals gezegd heb ik de Helende Massage van Romeo geleerd. Mensen die het hebben ervaren weten waar ik het over heb. Het is niet te vergelijken met andere massages. ik had onlangs iemand voor een (helende) ontspanningsmassage. Zij had al eerder een massage in een salon gehad en ook een hotstone massage. Ze ervaarde deze helende massage heel anders. Toen ik haar vroeg of ze het kon benoemen zei ze: "het is liefdevoller en met meer aandacht". Romeo kon dat zo mooi verwoorden:

in contact met jezelf
ontmoet je de ander in een liefdevolle aanraking
Samen haal je adem en ervaar je het leven
Voel je je lichaam en word je weer heel


ik hoop dit voorjaar een cursus Helend masseren te kunnen geven zodat we deze mooie ervaring kunnen doorgeven. De data volgen nog.

Agenda
in het najaar zijn de volgende cursussen/workshops gepland:
 • Moeder Aarde
 • Chakrameditatie
 • Dromen
 • Edelstenen
 • innerlijke Criticus
Lees meer
Promotie videoOnlangs heb ik een promotie video laten maken. Dit was heel leuk om te doen, mede dankzij de filmregisseur Ruwan Heggelman en trainingsactrice Nadja van Heijgen en de moeder en het kind die hebben bijgedragen. Bekijk het resultaat waar ik erg tevreden over ben: Alma Corazon in vogelvlucht.

Moeder Aarde

Welke stappen ga jij zetten in 2018?

Volg je je hart? Hoor je wat je hart je influistert? Heb je doelen gesteld voor het komende jaar? Hoe ga je hier invulling aan geven? in de workshop ga je je doelen visualiseren en met een kaartlegging concreet maken. Je krijgt inzicht in je stappen, je uitdagingen en kansen en je hulpbronnen, vanuit de indiaanse traditie. Lees meer

Chakrameditatie
Gratis kennismaking
24 januari

Volg je je gevoel, je verstand of beide?

malachiet hart
Het klinkt makkelijk om je hart te volgen, maar hoe doe je dat? Ga je mediteren en schakel je je denken uit? Kan dat? En waar zit dat denken? Lichaam, geest en energie zijn nauw met elkaar verbonden en staan niet los van elkaar. Wil je inzicht krijgen in je gevoelens, gedachten en energie en ervaren hoe je energie kunt schoonmaken en opladen? Kom dan naar de gratis kennismaking van de chakrameditatiecursus. Lees meer


Workshop DromenZijn dromen waarheid of bedrog? Wat hebben ze je te vertellen en welke verschillende dromen zijn er? Hoe kunnen dromen je helpen in je dagelijks leven? Lees meer


Voor een gelukkig 2018
 • Leef in het hier en nu
 • Leef met aandacht
 • Zorg voor je lichaam en verwen het regelmatig
 • Breng tijd door met je geliefden, familie en vrienden
 • Durf fouten te maken
 • Hou van jezelf