Zonnegroet februari 2018

10 jaar Alma Corazon
Helende werking Edelstenen
Cursus Innerlijke Criticus
PrijsvraagLieve mensen,

10 jaar geleden op 21 januari 2018 heb ik mijn bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Wat is de tijd snel gegaan en wat is er veel beweging geweest. Net na de start ben ik helaas gescheiden, maar ondanks de stress die dat met zich meenam en de crisis van 2009 zat er een mooie opbouw in mijn praktijk. Toen ik in 2012 verhuisde naar Amersfoort liep mijn praktijk terug omdat ik mijn praktijkruimte kwijtraakte en in een woning kwam die niet geschikt was voor een praktijk aan huis. Tijdens een netwerkbijeenkomst kwam ik in contact met iemand die bij het Care for Women centrum werkte. Daar was ruimte voor een natuurgeneeskundige. De stap was snel gezet om van daar uit te werken en ik zag weer een gestage groei. Het was zeer leerzaam en leuk om samen te werken met zorgverleners uit verschillende disciplines. Zoals altijd had ik het gevoel geleid te worden en werden de juiste mensen op mijn pad gebracht.
praktijkruimte
In de zomer van 2014 kreeg ik een woning in Leusden aangeboden met een zolder met veel potentie voor een praktijk. Na een flinke verbouwing ben ik weer gestart met een praktijk aan huis en heb ik Care for Women gedag gezegd. De afgelopen maanden heb ik de laatste puntjes op de I gezet met als resultaat een mooie ruimte waar iedereen zich prettig kan voelen.

Acties
Het komende jaar zullen er acties zijn ter ere van het 10- jarige bestaan, dus hou mijn nieuwsbrieven in de gaten. Vandaag is er een prijsvraag, zie verderop in de nieuwsbrief.

Workshop edelstenen
Het is nog mogelijk je last minute op te geven voor de workshop Helende werking van Edelstenen op 12 februari. Er is nog een enkele plek vrij, dus wees snel!

Innerlijke Criticus
Op 8 maart start de cursus over de Innerlijke Criticus. Wil je meer plezier en succes in je leven, dan is dat een aanrader voor iedereen. 1 maart kun je gratis kennismaken.

Veel leesplezier, hartelijke groeten,
Helma Eijck

P.S.: Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je cliënt of cursist bent (geweest) of omdat je je hebt aangemeld. Als je hem niet meer wilt ontvangen kun je je uitschrijven. Als je iemand kent die hem interessant vindt dan mag je hem doorsturen.


Ayurveda

Avond met lezingen
Ter ere van mijn 10- jarige jubileum organiseer ik een avond met als thema Ayurveda. Vera van Randwijck zal wat gaan vertellen over Ayurveda en voeding en Ray Bindadin zal iers vertellen over Vedische astrologie. De datum zal nog worden bekend gemaakt.

Ayurveda is een circa 3000 jaar oude Indiase traditionele geneeswijze met boeiende inzichten en uitgangspunten die overeenkomen met mijn manier van werken.

Balans in lichaam, geest en energie
Asana Yoga

De centrale Ayurvedische gedachte is dat een ziekte in de geest ontstaat en zich daarna in het lichaam manifesteert. De geest is de regisseur van de energieë:n in het lichaam. Er wordt gewerkt met zachte behandelplannen om evenwicht te herstellen in de geboorte energie (Prakriti), en de energie-onevenwichtigheid van het moment (vikriti). De Ayurveda vertrouwt daarbij op het zelfgenezende vermogen van de mens. Er wordt rekening gehouden met iemands leven en de geboorteplaats en tijd die mede bepalend zijn voor de Prakriti. Hierin speelt de Vedische astrologie een rol.

In de behandelingen wordt genezing vaak in gang gezet met de voeding. Hierbij wordt ook gekeken naar iemands fysieke gestel (kapha, pitta of vatta). In India komen bepaalde ziektes en aandoeningen veel minder voor dan in Nederland. Onderzoek sinds 50 jaar geleden heeft uitgewezen dat het veelvuldig gebruik van curcuma hieraan ten grondslag ligt. Daarnaast worden in het behandelplan onder andere Yoga, meditatie, evenwichtige ademhaling ingezet.

Curcuma
curcumaCurcuma is afkomstig van de wortels van de Curcumaplant met als werkzame stof Curcumine. Het geeft de gele kleur aan kerrie wat veelvuldig wordt gebruikt in de Indiase keuken. Curcuma helpt bij ontstekingen in de darm en elders in het lichaam. Wetenschappers hebben de werking van curcumine aangetoond bij maag- en darmonstekingen, gewrichts- en peesontstekingen, maar ook Alzheimer, kanker, diabetes, huidaandoeningen etc. Het wordt gezien als een powerfood waardoor het nu in dure potjes met capsules wordt verkocht. Mijn advies is om net als de Indiërs veel curcuma in het eten te doen of thee met curcuma te drinken. Zie recept hiernaast.

Agenda
de volgende activiteiten gepland:
  • Workshop edelstenen
  • Cursus Innerlijke criticus
  • Welzijnsdag
Lees meer
Cursus Innerlijke Criticus
Gratis kennismaking 1 maart


Bereik je niet wat je wil? Heb je kritiek op je zelf of anderen? Beïnvloedt dat je levensplezier? Dan is het tijd om kennis te maken met je Innerlijke Criticus. Met een kritische houding is niets mis. Daarmee voorkom je fouten en zorg je ervoor dat je succesvol bent. Te veel van het goede kan je leven zuur maken. Je kunt dan in een energie vretend gevecht met jezelf zijn. Inzicht in de beweegredenen van je criticus en het herkennen van zijn stem helpt om zijn kwaliteiten (die enorm zijn!) op een goede manier te gebruiken. Zo verandert hij van vijand in een goede vriend en krijg je meer energie en plezier in je leven.

Als je wil weten wat de cursus inhoudt kun je naar de gratis kennismaking komen op 1 maart. Lees meer

Jubileum prijsvraag

In verband met mijn jubileum heb ik een prijsvraag. Onder de juiste antwoorden worden een ontspanningsmassage en een edelsteen-behandeling verloot. Het juiste antwoord en de winnaars worden in de volgende nieuwsbrief bekend gemaakt. De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht. Antwoorden kunnen worden ingestuurd tot en met 28 februari 2018.

De vraag is:

Helende massage kan veel aandoeningen en ziektes verhelpen of verbeteren. Wanneer heeft Helende Massage geen zin of geen effect?

Ik ben benieuwd naar jullie inzendingen. Antwoorden kunnen naar info@almacorazon.nl met vermelding prijsvraag jubileum.


Welzijnsdag
Op 25 maart sta ik van 12 tot 17 u op de Welzijnsdag in het Klokhuis in Amersfoort. Op de Welzijnsdag bieden diverse proffessionals hun diensten tegen een beurstarief aan. Je kunt dan bij me terecht voor een korte beurssessie of een edelsteentest. Lees meer

Recept Curcumathee

475 ml water
1/2 theelepel gemalen kurkuma
1/2 theelepel fijngesneden verse gember
1/2 theelepel kaneelpoeder (optioneel)
1 eetlepel honing of ahornsiroop
mestpuntje zwarte peper
1 schijfje citroen

Bereidingswijze
Breng water in een steelpan aan de kook; voeg kurkuma, gember en kaneel toe. Zet het vuur lager en laat 10 minuten zachtjes koken. Giet de thee door een zeefje in een groot glas; voeg honing en schijfje citroen toe. Hiermee kun je variëren door amandelmelk of kokosmelk te gebruiken in plaats van water.
Meer recepten