Zonnegroet oktober 2019

Helende werking Edelstenen
Detox massagekuurLieve mensen,

De hete zomer is alweer een verre herinnering met deze afgelopen regenachtige weken. De regen vult de afgelopen tekorten weer aan en de natuur kan zich instellen op het najaars en winterseizoen. De gewassen vullen hun tekorten aan en geven nog een laatste boost om vruchten noten en zaden te produceren.Wij mensen hebben een soortgelijke cyclus, waarin je lichaam en geest de natuur volgen. Een mooie manier om jezelf daarin te ondersteunen is met een massage detoxkuur, waarmee lichaam en geest worden opgeschoond. De detoxkuur bestaat uit 4 massages en is tot 21 november in de aanbieding van € 340,- voor € 240,- Zie voor meer info verderop in de nieuwsbrief op de website.

31 oktober is er weer workshop over de werking van edelstenen. In dit najaar zijn er geen andere workshops of cursussen. Begin 2020 staan er wel wee cursussen gepland. Hou de agenda in de gaten als je belangstelling hebt.

Verder vind je in deze nieuwsbrief een stukje over de effecten van trauma's op het brein van een kind en hoe je dit kunt helen.  

Je ontvangt deze nieuwsbrief om dat je cliënt of cursist bent geweest of omdat je toestemming hebt gegeven. Als je hem niet meer wilt ontvangen kun je je uitschrijven. Als je iemand kent die hem mogelijk interessant vind, dan mag je hem doorsturen.

Veel leesplezier, Hartelijke groeten,

Helma Eijck

 

Trauma’s en effecten op het kinderbrein

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat traumatische ervaringen en angst en stress invloed hebben op de ontwikkeling van het kinderbrein. De linker en rechterhersenhelft ontwikkelen zich niet harmonisch. Dit kan al beginnen in de baarmoeder. Als je als aanstaande moeder angst, stress of traumatische ervaringen hebt, dan heeft dat invloed op de ontwikkeling van het zenuwstelsel en brein van het ongeboren kind. Tot het zevende jaar leert een kind hoe om te gaan met ervaringen. Dit wordt opgeslagen in het brein, te vergelijken met een plaat waar een groef in komt. Op latere leeftijd reageer je op vergelijkbare ervaringen hetzelfde. Je komt in het bekende spoor terecht. Bij elke nieuw ervaring wordt dit spoor bevestigd en wordt het dieper. Daarom is het zo belangrijk om al vroeg trauma’s te helen, voordat er diepe sporen ontstaan van waaruit men reageert.

Ik werk met onder andere Helende massage om het zenuwstel te kalmeren en te stimuleren om nieuwe verbindingen te maken. Mijn ervaring is dat jonge kinderen heel snel reageren op een behandeling met Helende massage. In mijn visie ontstaan hoog sensitiviteit en ADD door angsten en trauma’s in de baarmoeder of op zeer jonge leeftijd. Het brein en zenuwstelsel ontwikkelen zich niet harmonieus en staan voortdurend op scherp. Daarnaast kunnen ervaringen van vooral de moeder, maar ook overgedragen trauma’s van invloed zijn. Bij volwassen werk ik met een combinatie van een lichamelijke benadering met Helende massage en Voice Dialogue en familie opstellingen om inzicht te krijgen in trauma’s en patronen. Mijn ervaring is dat dit snel en effectief werkt om beter om te gaan met hoog sensitiviteit en ADD.
Lees ook:  Veilige ontwikkeling en hoog sensitiviteit.
 

Agenda
In het najaar is alleen de workshop Helende werking van edelstenen gepland. In de volgende nieuwsbrief wordt de planning van 2020 bekend gemaakt. In januari wordt in ieder geval de workshop Jaarlegging Moeder Aarde kaarten en er zal een chakra meditatie cursus en een cursus Innerlijke criticus starten.
Lees meer
 Workshop Helende werking van edelstenen

Ik word regelmatig gevraagd om de workshop edelstenen te geven en dat volg ik met plezier op. Het is een leuke manier om te ervaren wat edelstenen voor je kunnen beteken. Deelnemers zijn vaak verrast over wat ze ervaren en iedereen kan dit leren voelen. Het begint met waarnemen hoe een steen er uitziet en daarna volgen waarnemingen van sensaties in je lichaam. De workshop is leuk om samen met vriendinnen te doen of ter gelegenheid van iets bijzonders als een verjaardag, vrijgezellen feestje etc. Je komt in het hier en nu wordt meer bewust van jezelf en je omgeving. Lees meer
 

Detox massagekuur

De detox massagekuur is een mooie manier om snel afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen en jezelf en je lichaam een energieboost te geven. Het is geschikt bij afvallen, ziekte, stress en burnout of na veel medicijngebruik of narcose. De kuur bestaat uit 4 helende massages met nadruk op de uitscheidende organen en is tot 21 november in de aanbieding van € 340,- voor € 240,-. Lees meer