Detox massagekuur

Wanneer een Detox massagekuur

Een detox massagekuur wordt bij voorkeur gevolgd in het voor- en najaar, maar je kunt het op ieder gewenst moment volgen bijvoorbeeld bij:

 • vermoeidheid en energiegebrek
 • stress behoefte aan ontspanning.
 • ontwikkelen van een gezond eetpatroon
 • ziekte, medicatie, narcose
 • chemokuur of hormoonkuur

Als je systeem is overbelast helpt een massagekuur om lichaam en geest weer in balans te brengen. Soms stroomt de energie niet lekker omdat je bijvoorbeeld nog oude emoties en vastzittende patronen ‘op je lever’ hebt. Hierdoor kun je je moe voelen, wat we ook wel kennen als voorjaars- of najaarsmoeheid. Ook migraineklachten, humeurigheid, spier- pees- en gewrichtspijnen, frustraties, twijfel en stagnerende creatieve energie horen hierbij. Als oude zaken “niet te verteren” zijn, is het goed om ruimte te maken voor iets nieuws. De detox massagekuur richt zich op de zuiverende organen lever en galblaas, de uitscheidende organen nieren en de spijsverteringsorganen. Daarnaast bevat de kuur een lymfedrainage ter ondersteuning van de afvoer.

Zuiverend witte Akelei Detox massagekuur

Detox massagekuur behandelingen

De kuur bevat 4 behandelingen gedurende 3-5 weken die worden gecombineerd met een algehele massage:

 • een leverbehandeling, die je lever aanzet tot ontgiften
 • een nierbehandeling om de afvoer van afvalstoffen te bevorderen
 • een buikmassage om de spijsverteringsorganen en uitscheidingsorganen te stimuleren
 • een lymfedrainage om de afvoer te bevorderen

De detox massagekuur ondersteunt het lichaam tijdens een vastenkuur, maar kan ook goed afzonderlijk worden gevolgd. Het lichaam wordt ontgift en gereinigd en de geest wordt opgefrist, zodat je vol energie de winter of zomer in kunt gaan.

Detox pakket aanbieding

MariadistelDe Detox massagekuur is in de aanbieding voor € 330,- . Het omvat een intake, 4 Detox massagebehandelingen, adviezen en eventueel aanvullende Bachbloesems. Traditioneel vinden Detoxkuren plaats in voorjaar en najaar, maar bij bijzondere omstandigheden is het ook zinvol om je lichaam en geest op te schonen. In de kuur worden alle organen aangezet om afvalstoffen af te voeren, waardoor je geestelijk en lichamelijk ontspant en meer energie krijgt. Start van de massagekuur en data gaan in overleg.

Najaarsenergie

In het najaar worden de dagen weer korter en gaat de sapstroom weer terug naar binnen. De natuur maakt zich op voor een ruststand in de winter. Alle voedingsstoffen worden aan de bladeren onttrokken en de bladeren worden losgelaten. Wij mensen richten ons in de herfst en winter ook meer naar binnen net als de sapstroom. In het najaar werden van oudsher voorraden aangelegd van wat de natuur bood zoals zaden en noten om de winter door te komen. Vruchten werden gedroogd, groenten ingemaakt en vlees gerookt en gepekeld. Het leven speelde zich meer binnen af. De herfst en winter staan voor naar binnen keren, reflectie, loslaten en afscheid nemen zodat er ruimte komt voor iets nieuws in het nieuwe (voor)jaar. De herfst is daarom een mooi moment om het lichaam te reinigen en het oude los te laten met behulp van een detoxkuur.

Voorjaarsenergie

Het voorjaar is ook een goed moment voor een detox massagekuur. In het voorjaar wordt het weer langer licht, de zon gaat meer schijnen en in de natuur komt de sapstroom op gang. De energie van de lente is uitbundig en vol nieuw leven. Wij zijn een onderdeel van de natuur en na de spaarstand van de winter komen we in het voorjaar weer tot groei en bloei. De winterkost is vaak wat zwaarder en vetter door een ander aanbod van voedsel in de vorm van zaden en noten. Tegenwoordig kunnen we alles op elk gewenst tijdstip in de supermarkt kopen, maar evolutionair is ons lichaam nog ingesteld op de beweging van de seizoenen. In het voorjaar en de zomer is het voedsel van de natuur lichter.

De voorjaarsenergie is ook lichter waardoor we meer zin in krijgen in bewegen en activiteit en vroeger opstaan. Ook is er de geestelijke behoefte aan kleur, ruimte scheppen en opruimen, de bekende voorjaarsschoonmaak. Het is goed om de beweging van de natuur te volgen en je lichaam klaar te maken voor ander voedsel door het te reinigen en de organen aan te zetten tot het afscheiden van afvalstoffen. Van oudsher gebeurt dat door een vastenperiode, om lichaam en geest letterlijk en figuurlijk leeg te maken. Ter ondersteuning van de lichaamsfuncties is massage van de organen, de lymfebanen en het hele lichaam een goede manier om deze afscheiding te bevorderen.

  Aanmelden detox massagekuur

  Ja, ik meld mij aan

   

  We gebruiken uw contactgegevens alleen voor deze aanmelding, zie Privacy.

  Wijzigingsdatum | 26-03-2023 16:30