Over

Over Alma Corazon

Over Alma Corazon: Alma betekent in het Spaans ziel, gemoed, geest. Corazon betekent in het Spaans: hart, kern.

Over Helma Eijck

Over Helma Eijck: Ik ben in 1964 geboren in Suriname. Vanaf mijn derde ben ik opgegroeid in Nederland en heb mijn wortels in verschillende landen. Hierdoor voel ik me erg verbonden met de aarde, de mensen en hun verschillende culturen, geloven en gebruiken. Na veertien jaar gehuwd te zijn ben ik sinds 2009 gescheiden. Ik ben moeder van twee volwassen zoons. Mensen omschrijven mij als warm, integer en sensitief. Ik heb zowel een sterke intuïtie als een flinke dosis gezond verstand. Zo weet ik snel de oorzaak van klachten te achterhalen en behandel ik gericht. Door mijn brede opleiding en ervaring en mijn multiculturele achtergrond heb ik veel kennis en wijsheid opgedaan. Hierdoor kan ik de rust en het vertrouwen geven dat, met welke klacht of vraag je komt, hoe complex ook, de oplossing binnen handbereik is.

Over Helma Eijck

Opleiding

Ik heb Bodemkunde gestudeerd in Wageningen en heb 5 jaar gewerkt als projectleider bodemsanering in de milieu- en advieswereld. Hoewel dit werk inhoudelijk boeiend was, maar ik miste in deze zakelijke, technische wereld de menselijke kant. Mijn vrouwelijke kwaliteiten kwamen onvoldoende tot hun recht, waardoor ik letterlijk en figuurlijk vastliep. Ik heb toen een ommezwaai gemaakt en me omgeschoold tot Coach, Massagetherapeut en Holistisch Natuurgeneeskundige en onder andere de volgende opleidingen gevolgd:

  • 2-jarige opleiding Coaching en Counseling bij de School voor Gestalt en Psychosynthese
  • 4-jarige Spirituele Opleiding tot Healer, Reader en Lightworker bij Mens en Intuïtie te Amersfoort
  • Opleiding tot Spiritueel Therapeut en Therapeut Helende Massage d.m.v. diverse opleidingen en massagecursussen
  • Opleiding tot Life Coach bij Atma, Nederlands Instituut voor Lifecoaching te Amersfoort
  • 1-jarige opleiding Medische Basiskennis op HBO niveau. Ik ben een BATC zorgverlener
  • Trainingen in communicatie en leiderschap bij Essence Trainingen te Amsterdam
  • Medische Basiskennis en Psychosocale basiskennis volgens Plato eindtermen

De laatste jaren heb ik me verdiept in de Traditional Chinese Medicine (TCM), waaronder voeding, dry needling, acupunctuur en bonesetting.

Ervaring

Sinds 2000 heb ik een praktijk, waarin ik met veel passie en voldoening volwassenen en kinderen behandel en begeleid. Daarnaast geef ik cursussen op het gebied van Persoonlijke Ontwikkeling. Ik heb mijn eigen ervaringen en inzichten geïntegreerd met mijn in opleidingen opgedane kennis. Door het gebruik van intuïtie hierbij, kan ik snel tot de kern van een probleem komen en werkt mijn methode snel en effectief.

Mijn specialisaties zijn: stress en burnout, kinderen en moeder/kindrelaties, hoogsensitiviteit, man/vrouw thema’s en balans tussen denken en voelen, rouw, trauma’s  en Edelstenen.

Werkwijze

Mijn werkwijze is persoonlijk, betrokken en respectvol. Ik werk vanuit een holistische visie, omdat ik zelf heb ervaren hoe belangrijk het is het geheel van lichaam, geest en ziel in je leven te betrekken en hoeveel rijker je leven wordt als je al je kwaliteiten inzet. Het is inspirerend dit met anderen te delen. Kinderen boeien mij omdat ze aan het begin staan van hun leven. Ik heb zelf ervaren hoe moeilijk het is kinderen te dragen als je zelf niet bent gedragen. We hebben allemaal liefdevolle aanraking nodig en een goede basis geeft een vliegende start.

Wil je meer weten of kennismaken? Mail of bel me voor meer informatie, of maak een afspraak voor een intake.

Wijzigingsdatum | 6-02-2022 13:24