Helende massage

Helende massage is een holistische energetische massagetherapie

Helende massage is een holistisch energetische massagetherapie. Het is helend voor lichaam, geest en ziel, omdat niet alleen het fysieke lichaam wordt gemasseerd, maar ook je energie in beweging wordt gebracht. Hierdoor gaat alles weer gaat stromen. Lichamelijke klachten verdwijnen, je komt geestelijk tot rust en je krijgt meer regie over je leven.

Wat is Helende Massage?

Helende Massage is een bijzondere energetische massagetherapie. Het omvat onderdelen van allerlei massages uit de hele wereld. Deze onderdelen gebruik ik samen tijdens de massage, waarbij ik me afstem op jouw vraag. Wanneer ik masseer, ga ik vanuit mijn gevoel een verbinding aan. Met mijn handen voer ik als het ware een gesprek met je lichaam en jou als mens. Hierbij gaat de energie stromen in een vloeiend contact tussen twee personen.

Tijdens de massage gebruik ik speciale technieken die specifiek werkzaam zijn op een bepaald gebied in je lichaam. Dat kan je nek, rug, schouders, organen of hormoonstelsel zijn. Maar het is ook helend op het geestelijke gebied, je denken, voelen, je spiritualiteit of je aardsheid. Ik noem het Helende Massage omdat het werkelijk helend is voor lichaam, geest en ziel. Ik masseer vanuit mijn gevoel en gebruik mijn intuïtie om de massage af te stemmen met respect voor jouw grenzen. Daardoor werkt het zacht en toch krachtig.

De technieken van Helende Massage

Helende Massage omvat onderdelen van:

  • energetische massages;
  • meridiaan massage;
  • chakramassage
  • buik en orgaan massage;
  • shiatsu;
  • voetreflexzonemassage;
  • acupressuur;
  • holistic pulsing;

Daarnaast gebruik ik bijzondere massagetechnieken gericht op speciale gebieden of energiecircuits, zoals het bewegingsapparaat, de hormoonhuishouding, het hoofd, het algehele energiesysteem of bepaalde organen zoals de lever en de milt.

Helende Massage

Tradional Chinese Medicine

Bij klachten veroorzaakt door triggerpoints, zoals hoofd en nekpijn, frozen shoulder, RSI, spit en blessures, werk ik ook met Dry needling en acupunctuur, ook wel Ghan Zhen genaamd. Dit is een methode uit de Traditional Chinese Medicine TCM. Een andere werkvorm uit de TCM is bonesetting. Hierbij worden de gewrichten op een lichte manier gemanipuleerd om geblokkeerde energie weer te laten stromen. Het lichaam kan zich daarna makkelijker herstellen.

De kracht van Helende Massage

De kracht van deze Helende massagetherapie is dat het alle facetten van de mens behandelt en niet slechts een enkel onderdeel. Door allerlei oorzaken kunnen lichamelijke of geestelijke klachten ontstaan, die je afzonderlijk kunt behandelen. Het resultaat is dan vaak tijdelijk, omdat de diepere oorzaak niet wordt aangepakt. Deze kan ergens anders liggen dan waar de klacht zich bevindt. Zo kun je hoofpijn hebben vanwege menstruatieproblemen, maar deze menstruatieproblemen kunnen ontstaan doordat je een trauma hebt opgelopen in je jeugd. Het doel van mijn behandelingen zijn om tot de kern van het probleem te komen. Als je het vanuit die kern oplost verdwijnen ook de andere klachten.

Helende massage in combinatie met Life Coaching en Voice Dialogue

Door het gebruik van de vele massagetechnieken in combinatie met intuïtie en werkvormen zoals Voice Dialogue en Life Coaching worden klachten snel en effectief bij de bron aangepakt en beklijft het resultaat. Je word je meer bewust van je lichaam en de oorzaak van klachten en je leert ze zelf in de toekomst voorkomen. Je krijgt meer energie en je gaat meer in harmonie met jezelf en je omgeving leven. Kijk ook bij reacties van klanten.

Artikelen Helende Massage bij specifieke klachten

Helende Massage is geschikt voor veel lichamelijke en geestelijk klachten. Voor meer info over bepaalde klachten kun je hier meer lezen:

Ontspanningsmassage

Bij stress en burnout, klachten veroorzaakt door trauma’s, angsten, bij moeite met aanraking en intimiteit, of als je erg gevoelig bent, kan het zinvol zijn om de massage rustig op te bouwen via aanraking en ontspanningsmassage. Dit kan een onderdeel zijn van een traject.

Intakegesprek

Voorafgaand aan een behandeling of traject is het zinvol om een intake te doen, waarbij je kunt kennismaken met mij en mijn werkwijze. Samen kijken we wat voor jou de beste aanpak is voor dit moment. Neem contact op voor meer info of een intakegesprek via info@almacorazon.nl

Wijzigingsdatum | 1-10-2023 15:40