Helende massage

Wat is Helende Massage?

Helende Massage is een energetische massage die niet te vergelijken is met andere massages. Het omvat onderdelen van allerlei massages uit de hele wereld. Deze gebruik ik geïntegreerd waarbij ik me afstem op jouw behoefte. Tijdens de massage ga ik vanuit een hartverbinding met mijn handen als het ware een gesprek aan met je lichaam en jou als mens. Hierbij gaat de energie stromen in een vloeiend contact tussen twee personen.

Tijdens de massage gebruik ik speciale technieken die specifiek werkzaam zijn op een bepaald gebied in je lichaam zoals nek, rug, schouders, organen, hormoonstelsel etc. of op het geestelijke gebied, je denken, voelen, je spiritualiteit of je aardsheid. Ik noem het Helende Massage omdat het werkelijk helend is voor lichaam, geest en ziel. Ik masseer vanuit mijn gevoel en gebruik mijn intuïtie om de massage af te stemmen met respect voor jouw grenzen. Daardoor werkt het zacht en toch krachtig.

De technieken van Helende Massage

Helende Massage omvat onderdelen van:

  • shiatsu;
  • voetreflexzonemassage;
  • meridiaan massage;
  • chakramassage
  • acupressuur;
  • buik en orgaan massage;
  • energetische massages;
  • holistic pulsing;

Daarnaast gebruik ik bijzondere massagetechnieken gericht op speciale gebieden of circuits, zoals het bewegingsapparaat, de hormoonhuishouding, het hoofd, het energiesysteem of bepaalde organen zoals de lever en de milt. Bij klachten veroorzaakt door triggerpoints, zoals hoofd en nekpijn, frozen shoulder, RSI, spit en blessures, werk ik ook met Dry needling en acupunctuur, ook wel Ghan Zhen genaamd. Dit is een methode uit de Traditional Chinese Medicin.

Helende Massage

De kracht van Helende Massage

De kracht van deze Helende massagetherapie is dat alle facetten van de mens worden behandeld en niet slechts een enkel onderdeel. Door allerlei oorzaken kunnen lichamelijke of geestelijke klachten ontstaan, die je afzonderlijk kunt behandelen. Het resultaat is dan vaak tijdelijk, omdat de diepere oorzaak niet wordt aangepakt. Deze kan ergens anders liggen dan waar de klacht zich bevindt. Door het gebruik van de vele massagetechnieken in combinatie met intuïtie en werkvormen zoals Voice Dialogue en Life Coaching worden klachten snel en effectief bij de bron aangepakt en beklijft het resultaat. Je wordt je meer bewust van je lichaam en de oorzaak van klachten en je leert ze zelf in de toekomst voorkomen. Kijk ook bij reacties van klanten.

Artikelen Helende Massage bij specifieke klachten

Ontspanningsmassage

Bij stress en burnout, klachten veroorzaakt door trauma’s, angsten, bij moeite met aanraking en intimiteit, of als je erg gevoelig bent, kan het zinvol zijn om de massage rustig op te bouwen via aanraking en ontspanningsmassage. Dit kan een onderdeel zijn van een traject.

Wijzigingsdatum | 23-02-2021 23:40