Bachbloesemtherapie

Genezing door Bachbloesemtherapie

Clematis één van de remedies in BachbloesemtherapieBachbloesemtherapie is ontwikkeld door Dr. Edward Bach (1886, 1936). Bach was een Engelse arts, bacterioloog, homeopaat en kruidengenezer, die naast arts ook een sterk intuïtief en empathisch mens was. Hij ontwikkelde tijdens zijn werk diverse vaccins en ontdekte een verband tussen chronische ziekten en een disbalans van darmbacteriën. Hij ontwikkelde zeven nosoden gebaseerd op homeopathische grondbeginselen om deze disbalans te herstellen en verwierf hiermee grote bekendheid.

38 bloesemremedies

Bach nam waar dat de genezing van patiënten met bepaalde karaktereigenschappen stokte en hij zocht vanuit de homeopathie naar middelen om het genezingsproces van deze patiënten te bevorderen. Bach zag in zijn goedlopende praktijk vooral welgestelden en hij zag daarnaast dat de arme bevolking leed, wat hem erg aan het hart ging. Zijn droom was om een geneeswijze te ontwikkelen die eenvoudig, effectief en goedkoop was en dus bereikbaar voor de armen. Om dit te bereiken besloot hij zijn praktijk op te zeggen en hij zonderde zich af in de natuur. Met zijn kennis, zijn intuïtie en zijn opmerkingsgave ontwikkelde hij 38 remedies gebaseerd op bloemenextracten. Hij testte deze extracten op zichzelf en zijn patiënten en ontdekte de werking ervan bij specifieke karaktereigenschappen.Bachbloesemremedies en Bachbloesemtherapie

De kracht van Bachbloesemtherapie

De kracht van de Bachbloesemremedies is dat ze niet werken op de fysieke klachten, maar op het herstellen van de balans tussen karakter en geest, waardoor de klachten verdwijnen. Ook preventief kan Bachbloesemtherapie door het herstel van de balans in karakter en geest er voor zorgen dat ziekten zich niet ontwikkelen. Bach gebruikte zijn remedies zowel bij patiënten met lichamelijke als geestelijke klachten met goede resultaten. De patiënten voelden zich fysiek en mentaal beter en vitaler. Uiteindelijk behandelde hij zijn patiënten alleen nog met remedies. Bachbloesemremedies zijn veilig, hebben geen bijwerkingen, zijn goedkoop en niet verslavend.

Genees jezelf

Ziekte is een signaal dat er een disharmonie is in lichaam en geest. Door naar deze signalen te luisteren en inzicht te krijgen in je gedachteprocessen en je karakter en kan de disbalans worden opgeheven en het genezingsproces in gang worden gezet. Elke persoon is anders Bachbloesemtherapie is er op gericht om de voor jou geschikte remedies in te zetten. Afhankelijk van het genezingsproces kunnen deze remedies worden aangepast. Tijdens dit proces is het goed om ook rust te nemen, te mediteren, gezonde voeding te eten en eventueel een detoxkuur vooraf te volgen.

De remedies zijn los te bestellen, maar kunnen ook worden ingezet in een natuurgeneeskundig traject.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Bachbloesemtherapie in een natuurgeneeskundig traject, neem dan contact op.

Wijzigingsdatum | 1-10-2023 20:15