Werking Helende Massage

Wat bepaalt de werking van Helende Massage

De werking van Helende Massage hangt af van de openheid en de eigen verantwoordelijkheid van de ontvanger. Als de ontvanger niet open staat en zijn of haar eigen verantwoordelijkheid niet neemt, werkt het niet of onvoldoende.

werking Helende MassageDe werking van Helende massage wordt bepaald door:

  • Openheid voor veranderingen, bewust en onbewust
  • De meerwaarde van veranderingen voor je energetische systeem
  • Een juiste klik met – en vertrouwen in – de therapeut
  • Eigen verantwoordelijkheid voor je gezondheid en je processen

De werking van Helende Massage

Helende Massage werkt op de energie van een persoon en brengt deze in balans. Ik werk hierbij met mijn eigen energie en wat ik doorkrijg vanuit de spirituele wereld. Zodra ik iemand aanraak ontstaat er een contact van mens tot mens (energiesysteem tot energiesysteem) en vindt er overdracht van energie plaats. Je kunt het vergelijken met zenuwbanen waarlangs impulsen vanuit de hersenen worden doorgegeven naar de lichaamsdelen. Door energiebanen en energiecentra te stimuleren vindt doorstroming plaats. In je energiesysteem zijn al je ervaringen opgeslagen. Een energiesysteem streeft naar behoud van energie en veiligheid en zekerheid. Hierdoor kunnen denkpatronen vast gaan zitten en ziekten en ongemakken ontstaan. Deze denkpatronen zijn vaak onbewust. Doordat Helende Massage op het hele energiesysteem werkt, kan hierin een verandering plaatsvinden. Patronen worden bewust, het lichaam gaat beter stromen en klachten verdwijnen. Door de integrale aanpak van lichaam, geest en energie is de werking van Helende massage vaak snel en blijven de resultaten.

Hoe snel werkt Helende Massage

Een enkele keer is de werking van Helende Massage heel snel en heb je na 1 of 2 sessies al geen klachten meer. Soms zijn denkpatronen diep verankerd of is er te veel angst om te veranderen. Het energiesysteem houdt dan vast aan het bekende. Pijn, ziekte en ongemak worden dan verkozen boven een verandering, ook al levert dit genezing, levenslust en harmonie op. Mijn ervaring is dat er na 3 behandelingen een duidelijke verbetering optreedt. Als dat niet zo is, dan is het zinvol om te kijken welke patronen je verandering tegen houden. Als je je een lange tijd ellendig hebt gevoeld, kan het heel spannend zijn om je goed te gaan voelen. Wie weet is dat goede gevoel maar van korte duur en raak je het weer kwijt, wat extra pijnlijk is. Dan lijkt het veiliger om op de oude manier door te gaan. Voice Dialogue is een coaching methode die helpt om deze denkpatronen te onderzoeken en weer de regie over je leven te krijgen. De combinatie van beide werkvormen is heel krachtig en werkt in het hele systeem door. Over het algemeen zijn deze combinatietrajecten kort, 5 tot 8 sessies.

Wanneer werkt Helende Massage niet

Een voorbeeld: Een man met RSI kwam bij mij op aanraden van iemand die goede ervaringen had. Hij had al een tijd fysiotherapie gehad zonder resultaat en hij had de hoop op verbetering al bijna opgegeven. Ik was net gestart met mijn praktijk en bood aan om hem 3 keer te behandelen zonder betaling. Ik was er van overtuigd dat hij na 3 keer een verbetering zou ervaren en in dat geval dan zou hij me betalen. Hij was skeptisch maar ging af op de goede ervaring van degene die hem naar mij had gestuurd. Hij werkte als tekenaar bij een bedrijf en had een arbeidsconflict waarvan hij zijn werkgever de schuld gaf. Het werk beviel hem eigenlijk niet en het bedrijf al helemaal niet. Het liefst zou hij creatief tekenen of kunst maken. Na 3 behandeling had hij volgens zeggen geen enkele verbetering waargenomen. Ik sprak met hem over zijn werk en zijn keuzes en probeerde hem duidelijk te maken, dat hij zelf het heft in eigen handen kon nemen en op zoek gaan naar ander werk waar zijn passie lag. Dat wilde hij echter niet, hij vond dat zijn werkgever zijn problemen moest oplossen. Doordat hij niet open stond voor verandering heb ik aangegeven dat ik hem dan niet verder kon helpen.

Vasthouden aan het oude

in deze situatie ging het op alle vier bovengenoemde punten mis. Hij was niet uit zichzelf gekomen, maar gestuurd en hij vertrouwde er niet echt op dat het ging werken. Ook hoefde hij er niet voor te betalen, dus nam hij zelf geen verantwoordelijkheid en wilde hij niet zelf veranderen of van baan veranderen. Mijn visie en aanpak spraken hem niet aan, dus er was geen klik en geen vertrouwen. Hoewel hij zich ellendig voelde in zijn werk, vond zijn systeem het te bedreigend om zelf op zoek te gaan naar ander werk met het risico op minder inkomsten. Kennelijk wilde hij de prijzen blijven betalen voor de zekerheid die hij had. Pas als de balans doorslaat richting veranderen slaat ook een behandeling met Helende massage aan.

Een gedeeltelijke werking van Helende Massage

Een oudere vrouw kwam bij mij en ze was door haar dochter gestuurd. Ze viel gelijk met de deur in huis dat ze niets had met natuurgeneeskunde maar dat haar dochter haar had gestuurd. Ze had veel pijnklachten met name in haar voeten door verschillende vormen van reuma, artritis en een auto-immuunziekte. Ik heb haar uitgelegd wat ik deed en heb een korte behandeling gegeven. Toen ze van de tafel stapte had ze tot haar grote verbazing geen pijn meer in haar voeten. Het was ineens of ze op wolken liep of zachte pantoffels aan had. Ze begreep er niets van, maar een aantal weken later liep ze nog steeds letterlijk op wolken. Naast haar lichamelijke klachten kampte ze echter ook problemen met financiën en depressieve gevoelens. Hoewel ze erg blij was met het verdwijnen van de pijn, besloot ze daarom geen sessies meer te volgen.

Er niet helemaal voor gaan

In deze situatie was er aanvankelijk ook skepsis. Ondanks dat was er wel een bepaalde openheid en vertrouwen. Ze had haar weerstand overwonnen en was toch naar me toe gekomen. Hoewel ze het niet begreep is er toch iets gaan stromen waardoor de pijn in haar voeten was verdwenen. Je kunt het een beetje voorstellen als een stuwdam die op breken staat. Na de behandeling was er als het ware een gat in de dam ontstaan, waardoor het water naar beneden stroomde. Dat gaf ontspanning en verlichting. Ze was echter al jarenlang gewend aan haar uitgebreide klachten en dat voelde vertrouwd en bekend. Wat zou er gebeuren als de dam leegloopt? Door niet door te gaan heeft ze een stop in het gat van de dam geplaatst. De ergste druk is er af, maar het meer is nog steeds vol en dat blijft drukken op de dam. Iemand kan dan weer even door, tot het stuwmeer weer vol is en de druk te groot wordt. Klachten kunnen dan weer terugkomen.

Helende Massage is een hulpmiddel

Helende Massage is een hulpmiddel en geen wondermiddel. Het helpt om het helende vermogen van mensen en hun lichaam te stimuleren. Als therapeut begeleid ik hierin, maar uiteindelijk genees je je zelf en is het de bedoeling dat je weet hoe je gezond kunt blijven. Als je meer wilt weten over de werking van Helende Massage lees dan mijn artikelen of mail of bel me voor informatie over wat Helende Massage voor je kan betekenen.

Wijzigingsdatum | 1-10-2023 23:51