Mijn visie

Leven in harmonie met jezelf en je omgeving

Mijn visie is om mensen in contact te brengen met hun lichaam en gevoel en met wie ze werkelijk zijn. Hierdoor leven ze bewuster, met lichaam, geest en energie in balans. Ze krijgen de regie over hun leven en maken vol energie en levensvreugde keuzes en zetten stappen in harmonie met hun omgeving. Mijn affiniteit gaat daarbij uit naar werkende moeders en hun kinderen.

Visie lichaam Geest en energie

Boeddha

Een mens heeft een lichaam, een geest en een eigen energiebron, een ziel. Deze drie zijn met elkaar verbonden en als er evenwicht is ben je gezond en heb je de regie over je leven. Als er een disbalans ontstaat kan je lichamelijk en geestelijk ziek worden, je energie verliezen en de regie over je leven kwijtraken. De oorzaken kunnen in het heden of het verleden liggen. Herstel ontstaat als alle facetten van de mens worden meegenomen in de behandeling en begeleiding.

Je kunt het vergelijken met een boom. Als je in een liefdevol gezin opgroeit, heb je een goede basis, een vruchtbare voedingsbodem en een stevig wortelstelsel. Je neemt voeding op en ontwikkelt een stevige stam met takken met bladeren. Je kunt waardevolle relaties aangaan en vruchten dragen, waarmee je jezelf en anderen kunt voeden. Als je verwond bent in je vroege jeugd of later dan kom je onvoldoende tot wasdom, je stam splijt of je draagt geen vruchten. Alleen mest toedienen aan een boom met zieke wortels die het niet opnemen, leidt niet tot groei of vruchten. De bron van de verwondingen opsporen en de balans herstellen helpen je wel om gezond te worden en de relatie met jezelf en anderen aan te gaan.

Karma en levenskunst als visie

Mijn visie is dat je als spiritueel wezen vele levens doorloopt, waarbij je ervaringen opdoet die je in latere levens kunt gebruiken. Een ziel die vele levens heeft doorlopen is een oude ziel met veel ervaring en wijsheid. Om ervaringen op te doen kies je zelf je eigen leven. Bij een zwaar leven kan dit weerstand oproepen; daar kies je toch niet voor! Het kan zo zijn dat je veel wilde leren in één leven, of dat je een oude ziel bent die veel kan en wil dragen ten behoeve van anderen. In contact komen met je jezelf en je leerprocessen verheldert, bevrijdt en geeft kracht. Je verandert van slachtoffer in iemand die verantwoordelijkheid neemt voor zijn leven. Daarmee ontken ik niet dat levens heel zwaar kunnen zijn en dat heel worden een moeizaam en langdurig proces kan zijn.

Heel worden

Zowel je lichaam, geest als ziel (energiebron) hebben voeding nodig. Door naar alle drie te luisteren leef je in harmonie met jezelf en je omgeving, stroomt je energie en kun je jezelf en anderen helen. Als ervaringsdeskundige op veel levensgebieden help ik anderen vanuit mijn eigen oplossingen. Ik help lichaam geest en energie in balans te krijgen en kijk daarbij naar de gehele mens. Ik gebruik tools die ik afstem op de vraag in op maat gemaakte trajecten. Je leert de kunst te verstaan je leven in te richten zoals jij dat wil. Ik werk vanuit liefde en respect voor jou en jouw processen. Elk mens is heilig en kan alleen worden benaderd op basis van wederzijds vertrouwen.

Wijzigingsdatum | 6-02-2022 13:38