Je zelfhelend vermogen aanspreken

Mijn ervaringen met het zelfhelend vermogen en mijn pad naar de complementaire geneeskunde

Op mijn 26e werd ik sterk geconfronteerd met de keuze om meer te vertrouwen op mijn zelfhelend vermogen. Dit was het begin van een pad dat leidde naar een eigen praktijk, waarin ik mensen help om hun eigen keuzes te maken. Mijn behandelingen als doel om lachten te verhelpen maar het is ook belangrijk dat jezelf verantwoordelijkheid neemt voor je eigen gezondheid. Mij heeft het veel gebracht en ik word nog steeds uitgedaagd om te vertrouwen op mezelf.
Blije arts omdat hij verbaasd was over zelfhelend vermogen

 

“Gefeliciteerd mevrouw, u bent genezen!”

klonk de blije stem van mijn gynaecoloog. Hij belde mij een paar weken geleden over de uitslag van een controle uitstrijkje, naar aanleiding van een afwijkend uitstrijkje (PAP 3a) een jaar terug.

Dat afwijkende uitstrijkje was een Déja Vue, wat me terug bracht naar het moment dat ik het roer omgooide en het pad van de spiritualiteit en alternatieve of complementaire geneeswijzen op ging.

 

 

 

Afwijkende uitstrijkje

Op mijn 26e had ik ook een afwijkend uitstrijkje. Ik was toen nog niet bezig met spiritualiteit en alternatieve geneeswijzen, maar zat in een drukke baan in een mannelijke wereld. Mijn vrouwelijke kwaliteiten en mijn spiritualiteit kwamen hierin niet tot hun recht. Achteraf gezien was het niet vreemd dat ik dit soort klachten had. De Gynaecoloog die ik destijds had sprak over een voorstadium van kanker en hij wilde gelijk een stuk uit mijn baarmoedermond snijden. Paniek dus! Ik wilde nog kinderen, zou dat geen problemen opleveren? Hij zei van niet. Kon het niet vanzelf overgaan vroeg ik? Hij zei weer van niet, dat had hij nog nooit meegemaakt.

Zelfhelend vermogen

Ik ben toen naar mijn (homeopathische) huisarts gegaan met dezelfde vragen. Het bleek dat je moeilijker zwanger wordt na zo’n operatie en dat je een grotere kans hebt op vroeggeboortes. Ik was dus niet goed voorgelicht. Op de vraag of het vanzelf kon overgaan antwoordde mijn huisarts: “jazeker, je kunt gewoon afwachten en over 3 maanden weer een uitstrijkje maken”. Ik zei dat de gynaecoloog nog nooit had meegemaakt dat het vanzelf overging. Daarop antwoordde mijn huisarts: “dat komt doordat ze gelijk beginnen te snijden”. Ik besloot af te wachten en bij volgende controle uitstrijkjes bleek er niets meer aan de hand te zijn. Ik ben blij dat ik het vertrouwen had om af te wachten, maar mijn vertrouwen in de reguliere geneeskunde had wel een knauw gekregen.

Pad naar zelfheling en zelfhelend vermogen

Die periode was het begin van mijn lange pad op weg naar zelfheling, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik heb het roer omgegooid, mijn ontslag genomen en me gericht op opleidingen op her gebied van coaching, spiritualiteit en complementaire geneeskunde. Mijn pad was behoorlijk hobbelig en het blijft ook doorlopen met grotere en kleinere hobbels, waar ik iedere keer weer rijker uit kom. Het afwijkende uitstrijkje van vorig jaar was weer zo’n reminder: Corona en alles wat daar om heen hangt had me uit mijn vrouwelijke kracht en vertrouwen gehaald. Werk aan de winkel dus. Ik ging me weer focussen op mijn vrouwelijke kwaliteiten en had er alle vertrouwen in dat het goed zou gaan.

Genezing als optie

Toen ik bij de gynaecoloog zat voor het controle uitstrijkje zei hij: “er zijn twee opties. 1) het is gelijk gebleven en dan kunt u over een jaar weer een controle uitstrijkje doen. 2) het is erger geworden en dan moeten we even overleggen wat we dan gaan doen.” Ik antwoorde: “er is nog een derde optie, namelijk dat het over is.” Hij keek wat verbaasd op en zei: “oh ja, dat zou ook kunnen”. Ik antwoordde: “dan ga ik daar voor!”

Mijn Gynaecoloog was blijer dan ik

Twee weken later volgde dus zijn telefoontje met zijn enthousiaste felicitatie. Ik had het wel verwacht, dus ik moest even wat blijdschap oproepen. Hij klonk blijer dan ik! Kennelijk maakt hij het niet mee dat dit vanzelf over gaat en ook mijn huisarts had aangegeven dat het op deze leeftijd (56) niet meer vanzelf over gaat. Mijn advies is: laat je niets wijs maken. Voel wat je lichaam je heeft te vertellen en ga daar mee aan de slag.

Vrouwelijke scheppende energie

Als er ziekte voorkomt in een bepaald lichaamsdeel dan heeft dat jou iets specifieks te vertellen. Als je daar mee aan de slag gaat kun je jezelf helen. Daarbij heeft je geesteskracht heel veel invloed op je gezondheid. Voor mij was de les om me vooral te richten op mijn positieve vrouwelijke scheppende energie en me daar volledig mee te verbinden. Zo heeft iedereen zijn of haar eigen lessen. Door goed te kijken naar de klacht en de omstandigheden krijg je inzicht en kan heling plaats vinden.

Samenwerking tussen reguliere en complementaire geneeskunde

Ik zou graag meer samenwerking zien tussen reguliere en complementaire geneeskunde. Beide hebben hun kwaliteiten. Het is jammer dat ze in de reguliere geneeskunde snel naar medicijnen en operaties grijpen en vaak mechanisch denken en handelen. In bepaalde situaties is dat goed, maar er ligt zoveel meer in ons eigen vermogen. De complementaire geneeskunde is een mooie aanvulling, omdat het naar de gehele mens kijkt (lichaam, geest en ziel) en je helpt je zelfhelend vermogen aan te spreken.

Ik vind het fijn om mensen vanuit mijn eigen ervaringen hiermee te helpen. Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem gerust contact op via info@almacorazon.nl.

Wijzigingsdatum | 1-10-2023 12:30