Helende Massage, Menstruatie en Overgang

Menstruatie en Overgang

salvia (40K)Menstruatie en Overgang zijn natuurlijke processen bij vrouwen. Toch kun je last hebben van buikkrampen, overvloedige of onregelmatige menstruatie en vooral in de overgang last van opvliegers en stemmingswisselingen. Oorzaken kunnen een disbalans in de hormonen, geestelijke oorzaken of een combinatie van beide zijn. Vaak wordt medicatie in de vorm van hormonen voorgeschreven. Deze kunnen echter vervelende bijwerkingen hebben. Natuurlijke alternatieven zijn bijvoorbeeld Salie, Soja, Rode Klaver en het aanpassen van je voeding. Wat veel mensen niet weten is dat met een specifieke behandeling de hormoonhuishouding in balans kan worden gebracht, waardoor klachten verdwijnen.

Menstruatie en Overgang zijn nauw verbonden met vruchtbaarheid en kinderwens. Tijdens de zwangerschap en de overgang verandert de hormoonbalans wat effect kan hebben op je mentale en emotionele gesteldheid. Andersom kan een fysieke of geestelijke blokkade de energiestroom stagneren en de hormoonhuishouding verstoren. Voorbeelden zijn verzet tegen de overgang en ouder worden, een onvervulde kinderwens, of trauma’s. Begeleiding van deze processen helpt om de balans terug te vinden.

Helende Massage en coaching bij klachten

Helende Massage bevat een massage speciaal gericht op de hormoonhuishouding. Tijdens deze massage wordt de doorstroming van een energetisch circuit tussen de organen die met de hormoonhuishouding zijn belast zoals hypofyse, eierstokken en schildklier verbeterd. Hierdoor gaan de organen beter werken en verdwijnen de klachten. Hiermee worden hevige menstruatie en overgangsverschijnselen zoals opvliegers en stemmingswisselingen met goede resultaten verholpen. Ook een onregelmatige cyclus en onvruchtbaarheid kunnen worden verholpen. Myomen die onder invloed van hormonen groeien en krimpen kunnen eveneens verdwijnen met deze behandeling. Het innemen van hormonen of het operatief verwijderen kan dan worden voorkomen.

Ervaring cliënte met hevige menstruatieklachten

Door de aanpak van lichaam, geest en energie kunnen psychisch gerelateerde klachten worden verholpen. Een cliënte had erg pijnlijke en hevige menstruaties sinds haar 13e, toen ze verhuisde naar een plek waar ze zich niet thuis voelde. Dit belemmerde haar ontwikkeling als vrouw, waardoor de energie in haar baarmoeder stagneerde. Elke menstruatie lag ze ondanks zware pijnstillers 3 dagen in bed. Diverse onderzoeken wezen niets uit. Bovendien had ze last van beginnende overgangsklachten. Na zeven sessies met massage behandelingen speciaal gericht op het balanceren van de hormoonhuishouding en coaching om inzicht in haar processen te krijgen, had ze geen pijnstillers meer nodig en waren haar beginnende klachten rond de overgang verholpen. Daarna was af en toe een enkele behandeling nodig om de hormoonbalans weer bij te werken en de overgang geleidelijk en prettig te laten verlopen. Als je meer wil weten over wat ik kan bieden in jouw situatie, neem dan gerust contact op.

Wijzigingsdatum | 8-03-2017 10:50