Helende Massage, Menstruatie en Overgang

KLachten bij menstruatie en overgang op natuurlijke wijze verhelpen

salvia bij menstruatie en overgangMenstruatie en overgang zijn natuurlijke processen bij vrouwen. Toch hebben sommige vrouwen last van buikkrampen, overvloedige of onregelmatige menstruatie. In de overgang komen regelmatig opvliegers en stemmingswisselingen voor. Oorzaken kunnen zijn: hormonendisbalans, geestelijke oorzaken of een combinatie van beide. Artsen schrijven dan vaak medicatie in de vorm van hormonen voor. Deze kunnen echter bijwerkingen hebben.

Natuurlijke alternatieven zijn bijvoorbeeld Salie, Soja, Rode Klaver en het aanpassen van je voeding. Ik werk met een massage speciaal gericht op de hormoonhuishouding met goede resultaten. Tijdens deze massage wordt de doorstroming van een energetisch circuit tussen de organen die met de hormoonhuishouding zijn belast (hypofyse, eierstokken en schildklier) verbeterd. Hierdoor gaan de organen beter werken en kunnen klachten verdwijnen.

Relatie klachten bij Menstruatie en Overgang met psyche

Menstruatie en overgang zijn nauw verbonden met vruchtbaarheid en kinderwens. Tijdens de zwangerschap en de overgang verandert de hormoonbalans. Dit kan effect hebben op je mentale en emotionele gesteldheid. Andersom kan een fysieke of geestelijke blokkade de energiestroom stagneren en de hormoonhuishouding verstoren. Voorbeelden zijn verzet tegen de overgang en ouder worden, een onvervulde kinderwens, of trauma’s.

Helende Massage en coaching bij klachten

Helende Massage en met name de hormoonbehandeling helpt bij hevige menstruaties, schommelingen in de hormoonbalans door de overgang, onregelmatige cyclus en onvruchtbaarheid. Ook vleesbomen die onder invloed van hormonen groeien en krimpen kunnen verdwijnen met deze behandeling. Het innemen van hormonen of het operatief verwijderen is dan niet nodig. Helende massage, zeker in combinatie met coaching helpen ook bij psychisch gerelateerde menstruatie en overgangsklachten.

Cliënte met erg pijnlijke en hevige menstruaties

Een cliënte van mij had erg pijnlijke en hevige menstruaties sinds haar verhuizing naar een plek waar ze zich niet thuis voelde. Dit belemmerde haar ontwikkeling als vrouw waardoor de energie in haar baarmoeder stagneerde. Elke menstruatie lag ze drie dagen met zware pijnstillers in bed. Diverse onderzoeken wezen niets uit. Ik heb haar behandeld met massages speciaal gericht op het balanceren van de hormoonhuishouding en haar met coaching inzicht gegeven in haar processen. Na zeven sessies had ze geen pijnstillers meer nodig en waren beginnende klachten rond de overgang verholpen. Daarna was af en toe een enkele behandeling nodig om de hormoonbalans weer bij te werken en de overgang geleidelijk en prettig te laten verlopen.

Als je meer wil weten over wat ik kan bieden in jouw situatie, neem dan gerust contact op via info@almacorazon.nl.

Wijzigingsdatum | 3-02-2022 10:50