TCM: Dry needling en acupunctuur

Ontspanning en ontknoping van spieren met behulp van dry needling en acupunctuur

De combinatie van Dry needling met acupunctuur werkt snel bij spierklachten door knopen. Je spieren krijgen hun oorspronkelijke lengte waardoor je weer soepel en ontspannen beweegt.

Dry needling

Dry needling is een diepe priktechniek met naalden in de huid en spier, die wordt gebruikt om knopen in spieren (triggerpoints) op te heffen. Deze knopen ontstaan door opeenhoping van afvalstoffen. Knopen kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals veelvuldig of verkeerd gebruik van spieren, een kwetsuur of door stress. Er ontstaat dan een gebrekkige doorbloeding en zuurstofgebrek in de spieren met knopen(triggerpoints) als gevolg. De knopen kunnen pijn, stijfheid en krachtverlies en uitstralingspijn veroorzaken, omdat de spier niet zijn normale lengte heeft. Door de naald te manipuleren in de spierknoop, worden spierspoeltjes geactiveerd waardoor de spier samentrekt en ontspant. De afvalstoffen worden daarna door het lichaam afgevoerd. Met deze methode kunnen pijnklachten snel worden verholpen. De methode is gebaseerd op het gebruik van naalden zoals in de Chinese acupuntuur, maar het is een zelfstandige behandelmethode die in Canada verder ontwikkeld is.

Gan Zhen

Gan Zhen is dry needling volgens de TCM (Traditional Chinese Medicin). Hierbij worden dry needling en acupunctuur in combinatie gebruikt. Met de dry needling techniek worden de trigger points opgeheven zodat de spier plaatselijk ontspant. Met het aanprikken van acupunctuurpunten wordt de doorstroming van de energie in het hele gebied en energiesysteem bevorderd.

Dry needling en acupunctuurEr zijn binnen de TCM zeven belangrijke acupunctuurpunten die werken op veel verschillende klachten. Dit zijn de zogenoemde meesterpunten. Afhankelijk van de klachten worden 1 of meerdere van deze meesterpunten aangeprikt tijdens de combinatiebehandeling dry needling en acupunctuur. De naaldjes blijven enige tijd in het lichaam zitten zodat de energie (Qi) in het desbetreffende gebied weer gaat stromen en genezing kan plaats vinden.

De kracht van de behandeling zit in de de combinatie van beide technieken, waardoor zowel de spierknopen verdwijnen als de energetische balans herstelt. Hierdoor wordt er een beter en langduriger resultaat bereikt.

Wanneer dry needling en acupunctuur

Dry needling en acupunctuur kan een onderdeel zijn van mijn natuurgeneeskundige behandelingen en Helende Massage. Ik zet het in bij aanwezigheid van spierknopen of om de energie in een bepaald gebied of bij specifieke klachten beter te laten doorstromen. Ook is een korte behandeling mogelijk bij specifieke spierklachten zoals nek en hoofdpijnklachten, frozen shoulder, tennisarm, RSI, spit, artrose, sportblessures. Neem bij vragen gerust contact op via info@almacorazon.nl of het vragenformulier.

Wijzigingsdatum | 6-02-2022 15:00