Aromatherapie

Aromatherapie werkt met etherische of essentiële oliën om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te bevorderen

Aromatherapie is een holistisch therapie, die goed kan worden gecombineerd met Helende Massage. De etherische of essentiële oliën worden verdund gebruikt in massage-oliën of worden verdampt tijdens de behandeling. Zo versterken ze de werking van de behandeling.

Etherische oliën in de Aromatherapie

Etherische oliën ook wel essentiële oliën of aromatische oliën genoemd zijn zeer geconcentreerde plantengeurstoffen die een bijzondere en krachtige werking hebben op lichaam en psyche. De geurstoffen bevatten de meest waardevolle basisstoffen van de plant. Etherische oliën bevinden zich in cellen, gangen of klierweefsels van de plant. Ze worden gewonnen door drogen, kneuzen van plantendelen of door stoomdestillatie. Hierbij worden de oliën gescheiden van water op en wijze waarbij alle waardevolle stoffen worden behouden. Vaak zijn vele kilo’s plantenmateriaal nodig om een paar druppels olie te winnen. Zo zijn voor een halve liter rozenolie 1000kg rozenblaadjes nodig.

Wanneer aromatherapie

Aromatherapie is heel geschikt bij:Aromatherapie

  • genezing van huidverwondingen
  • wespen en muggensteken
  • genezing en voorkomen van ontstekingen
  • verkoudheden en hoesten
  • afdrijven urine en stillen van buikkrampen
  • versterking van maag, darm, lever en gal
  • gisting de darm, bacteriën virussen en schimmels
  • reiniging van de lucht of atmosfeer

Daarnaast is aromatherapie heel geschikt om psychosomatische klachten te verhelpen omdat de etherische oliën op fysiek, geestelijk, mentaal, energetisch en emotioneel niveau werken. Door de hoge concentratie van stoffen werkt het veel sneller dan bijvoorbeeld kruidenthee. Etherische oliën hebben maar 15-20 minuten nodig om hun werk te doen en ze kunnen uitwendig en inwendig worden gebruikt. De geuren alleen al kunnen helend en rustgevend of opwekkend werken doordat ze via de longen worden opgenomen in het bloed. Etherische oliën bevatten de levenskracht van de plant. Door gebruik ervan voedt deze energie lichaam en geest.

Spirituele aromatherapie

Behalve een werking op lichaam en geest hebben etherische oliën ook een werking op het energetische lichaam en de ziel. Etherische oliën hebben een bepaalde trilling, waarmee ze invloed uitoefenen op het energieveld van levende wezens die ook hun eigen trilling hebben. Stress en chaos kunnen het energieveld van een mens verstoren, waardoor ziektes ontstaan. Door het trillingspatroon te herstellen vindt genezing plaats. Sommige oliën hebben hoge trillingsfrequentie, zoals Rosa Damascena, dat een trilling heeft van 320 Hz. Roos is daarom een hele belangrijke etherische olie in de Aromatherapie. Het harmoniseert lichaam, geest, emoties, energie en de ziel en brengt je naar je centrum.

Maar elke etherische olie heeft een specifieke werking. Bij het gebruik ervan is het als ware een sleutel dat past in een slot naar een heling of oplossing. In een mengsel kunnen etherische oliën elkaar versterken.

meer weten

Wil je weten wat Aromatherapie voor je kan betekenen neem dan contact op voor meer info of een intakegesprek via info@almacorazon.nl

Wijzigingsdatum | 1-10-2023 01:04