Voice Dialogue en communicatie met je innerlijke stemmen

Voice Dialogue is een krachtige coaching methode

Voice Dialogue is een krachtige methode om communicatie met je innerlijke stemmen tot stand te brengen. Wat zegt jouw innerlijke stem? Hoor je hem en is hij wel van jou? Of is het de stem van je vader, moeder, leraar, of zijn het als je gevoelig bent stemmen van gidsen? Je kunt vele stemmen in je zelf horen als je goed luistert, maar hoe maak je onderscheid? Wat is je eigen stem?

Communicatie met je innerlijke stemmen

Je kunt jezelf trainen met meditatie om je stilte op te zoeken. Dat is de plek waar je je eigen innerlijke stem kunt horen, die spreekt met je eigen wijsheid. Je bent dan in een andere bewustzijnstoestand waarin je de ruis van andere stemmen kunt verminderen. Het zou alleen handig zijn als je je innerlijke stem op elk gewenst moment zou kunnen horen (of voelen of weten). Daarvoor is het zinvol om er achter te komen wat de verschillende stemmen in jezelf zijn, van wie ze zijn en wat ze te zeggen hebben. Je krijgt zo veel meer inzicht in wie je bent en waarom je dingen doet.

Voice Dialogue

Ik werk met Voice Dialogue en heb deze methode geïntegreerd in mijn werkwijze. Het doel is om een dialoog op gang te brengen tussen de verschillende delen in jezelf waardoor je beter gaat functioneren en de regie krijgt over je delen. Je kunt ook communiceren met lichaamsdelen van je zelf, die je last bezorgen, pijn doen, of verwijderd zijn (operatief of door een ongeval). Je kunt communiceren met je kind, je baas, je partner. Maar je kunt ook communiceren met je gidsen. Ik doe dat met behulp van de stoeltechniek, waarbij ik de verschillende delen in verschillende stoelen laat plaatsnemen, of met behulp van visualisatie. Wil je meer weten, kijk dan bij mijn andere artikelen over Voice Dialogue of neem contact op via info@almacorazon.nl

Wijzigingsdatum | 9-09-2023 10:00