Voice Dialogue en eetproblemen

Je mag niet snoepen, je wordt dik

Responsive image

“Je moet mooi en slank zijn en je mag niet snoepen en dik worden.”

Wie heeft die woorden nog nooit gehoord? En wie voelt zich nooit eens down en wil zichzelf verwennen met een lekker stuk chocolade of iets anders lekkers? Als je de modebladen, films en reclames bekijkt, dan zie je een ideaalbeeld waar weinig mensen aan kunnen voldoen. Maar waar komen die zinnetjes vandaan die ons er toe brengen te lijnen en diëten te volgen, of juist te schransen en ons daarna schuldig te laten voelen?

Eetproblemen

Met Voice Dialogue kun je er achter komen welke delen in jezelf die boodschappen geven en waarom ze die geven. Je zult er verbaasd over staan dat zelfs de meest strenge stem in jezelf de beste bedoelingen met je heeft. Wat kun je bereiken als je mooi en slank bent? Zullen er dan meer mensen van je houden? Heb je liefde ontvangen als kind en daar je voeding uitgehaald, om op te groeien tot een stabiele volwassene? Welk gat probeer je te vullen met het eten van lekkere dingen. Wie verzint steeds die uitvluchten om morgen te beginnen met afvallen?

Door te onderzoeken wat je eet en hoe bewust je dat doet, ga je opnieuw ontdekken wat je wel en niet wil eten. Door te communiceren met de verschillende delen in jezelf kun je er achter komen waarom je een bepaald eetgedrag vertoont en door de beweegredenen daarvan te ontdekken, kun je ervoor kiezen om hier verandering in aan te brengen. Veel van de normen die hebben, komen van onze ouders, leraren, de maatschappij. Maar wat wil je zelf?

Je kunt hierin ook experimenteren door bijvoorbeeld jezelf toe te staan om alles te eten wat je wil. Een eerste vraag die dan op kan komen is: ja maar dan wordt ik toch veel te dik? Maar probeer het maar eens. Als je bijvoorbeeld van chocoladetaart houdt, koop daar een stel van en zeg tegen jezelf dat je dat mag eten zoveel als je wil. Als je het jezelf ècht toestaat, zul je ontdekken dat je na één of twee stukken misschien al genoeg hebt, of dat de taart toch niet zo lekker was als je dacht. Door hier steeds bewuster mee om te gaan kun je eetpatroon veranderen zonder strenge diëten.

Onderdelen hiervan worden behandeld in de Workshop Voeding voor Lichaam en Geest. In de daaropvolgende cursus kun je verder experimenteren met hoe je met voeding omgaat. Om nader te onderzoeken wat voeding te betekenen heeft in een het familiesysteem waar je uit komt kun je de workshop Voeding en Familieopstellingen volgen.

Wijzigingsdatum | 1-10-2023 17:00