Voice Dialogue: Je ware gezicht en verborgen boodschappen

Aan wie laat je je ware gezicht zien

headstone (49K)

Deze grafsteen staat op een kerkhof in Montreal. De graftekst was besteld door de ex-vrouw en minnares van de overledene. Nadat de graveur de tekst klaar had, keek hij er nog eens goed naar en besefte plots dat er iets heel ongewoons aan was. Er zat een verborgen boodschap in. Kun jij hem zien?

John

Free your body and soul
Unfold your powerfull wings
Climb up the highest mountains
Kick your feet up in the air
You may now live forever
Or return to his earth
Unless you feel good where you are

Missed bij your friends

Bij deze dames is het duidelijk dat ze iets duidelijk wilden maken, maar dat voor de buitenwereld niet direct zichtbaar wilden laten zijn. Tenzij je beter kijkt.

Relaties

Ook hier geldt weer: hoe kijk je naar iemand? Ga je af op de eerste indruk of kijk je verder? Als je gevoelig bent, kun je verborgen boodschappen oppakken. Iemand kan dan in woord en gedrag iets anders laten zien dan je ervaart. Dit kan verwarrend zijn. Als iemand zijn schaduwkanten niet kent, kunnen deze op een bewuste manier naar buiten komen. In het voorbeeld hierboven is er wel bewust gewerkt, maar bij veel mensen gebeuren dingen onbewust.

Als jij iets oppakt, kan dat zijn omdat je gevoelens van jezelf onbewust bent, waardoor de ander bij je binnen kan komen. Alles waar je je niet van bewust bent is als het ware een gat in je energiesysteem, waar een ander in kan gaan zitten (al dan niet bewust). Hoe beter je jezelf kent en hoe meer je je eigen ruimte inneemt, hoe minder last je hebt van anderen.

Je kunt anderen gebruiken als spiegel. Dat wat je ziet zegt iets over jezelf, je ziet de ander namelijk door je eigen bril. Dat wat je voelt, maar niet ziet zou je kunnen beschouwen als een blinde spiegel. Wat zit er achter.

Voice Dialogue

Voice Dialogue is een mooie methode om onbewuste patronen van jezelf en in relatie met anderen zoals je partner, je kind, je familie vrienden of collega’s aan het licht te brengen. Door het inzicht dat je krijgt kun je je gedrag veranderen en zul je ervaren dat anderen ook veranderen.

Wijzigingsdatum | 30-10-2015 10:16