Voice Dialogue

Wat is Voice Dialogue?

Voice Dialogue is een methode om in gesprek te gaan met verschillende delen in jezelf. Je krijgt inzicht in jouw delen en hun beweegredenen, waardoor ze meer gaan samenwerken en je je leven meer kunt sturen. Het uitgangspunt van Voice Dialogue is dat al jouw delen er mogen zijn en even waardevol zijn. Het is een zachte respectvolle methode, die vaak verrast, en ook licht en humoristisch kan zijn.

Wanneer is Voice Dialogue geschikt?

Voice Dialogue kan je helpen:

 • inzicht te krijgen in jezelf;
 • makkelijker keuzes te maken;
 • bij conflicten, relatieproblemen;
 • bij burnout en stress;
 • een patroon te doorbreken bij jezelf (b.v. roken, terugkerend hinderlijk gedrag);
 • om milder te worden naar jezelf;
 • als je iets mist in je leven;
 • als je ervaringen hebt verdrongen.

Zie ook bij comunicatie met je innerlijke stemmen.

relaties

Het leven is een toneelstuk

Ieder mens speelt verschillende rollen in zijn leven. Je bent ouder, partner, werknemer, maar ook kind, of bijvoorbeeld perfectionist of levensgenieter. Het zijn delen van jezelf, ook wel deelpersoonlijkheden of energiepatronen genoemd, met ieder zijn karakteristieke eigenschappen en gedrag. Je hebt deze rollen aangenomen in de loop van je leven om op de beste manier om te gaan met bepaalde situaties. Als je te veel in een bepaalde rol zit vastgeroest, of je niet bewust bent van de rol die je speelt, kan dat lastig zijn. Als je je bewust bent van de rollen die je speelt en er de regie over hebt, kun je je kwaliteiten bewust inzetten en je leven sturen.

Bewust achter het stuur

Met Voice Dialogue krijg je inzicht in de functies en wensen van jouw delen. Er zijn verschillende bewustzijnstoestanden. Stel je voor dat je in auto ergens naar toe gaat. Doe je dat:

 • onbewust? Jij zit in de achterbak en jouw delen zitten achter het stuur;
 • bewust? Jij zit achter het stuur en jouw verschillende delen zitten op de achterbank;
 • gewaar? Jij staat naast de auto en kijkt naar je bewuste deel achter het stuur en jouw delen op de achterbank.

Het doel van Voice Dialogue is om je bewustzijn en gewaar zijn te vergroten en zodat jij je leven bepaalt en richting geeft en niet je afzonderlijke delen.

Werkwijze met Stoelentechniek

Ik gebruik verschillende stoelen voor je bewuste deel en je deelpersoonlijkheden, zodat je ze afzonderlijk kunt voelen en hoort wat ze willen zeggen. Je kunt ze ook van een afstand waarnemen. en ze laten samenwerken, waardoor je beter gaat functioneren. Ik zal je vragen plaats te nemen op de verschillende stoelen en begeleid het gesprek. Soms kan ik je vragen om delen te “zien” en iets tegen ze te zeggen. We eindigen altijd met een afspraak over een vorm van samenwerking.

Voice Dialogue in een natuurgeneeskundig traject

Voice Dialogue brengt onbewuste energiepatronen naar je bewustzijn. De methode werkt door in lichaam, geest en energie, door de samenwerking van jouw delen. Ik gebruik naast Voice Dialogue diverse coachingstechnieken, gestalt, innerlijk kind werk, visualisaties, regressies en oefeningen. In een natuurgeneeskundig traject combineer ik Voice Dialogue met Helende Massage en andere werkvormen. Vraag een intakegesprek aan voor een nadere kennismaking. Als je meer wilt lezen over mijn manier van werken lees dan het artikel “Alma Corazon de Mens centraal”in de Leusder krant.

Wil je op de hoogte blijven van activiteiten en interesssante wetenswaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Zonnegroet.

Zie ook

Wijzigingsdatum | 1-03-2021 16:05