Burnout en stress

Oorzaak van Burnout en Stress meestal niet alleen werk gerelateerd

Als je last hebt van burnout en stress dan ben je waarschijnlijk te vaak over je grenzen gegaan, of je leidt een leven dat (niet meer) bij je past. Verschillende oorzaken kunnen bijdragen, zoals je werk of je privéleven, maar ook ervaringen uit het verleden, of een opeenstapeling van gebeurtenissen in het heden. Ook je persoonlijkheid of aangeleerd gedrag kunnen een rol spelen. Bij het oplossen is het belangrijk om naar alle facetten te kijken die hebben bijgedragen aan de burnout en lichaam, geest en energie in de behandeling mee te nemen.

Holistische benadering van Burnout en Stress

Als je al een tijd ziek thuis zit vanwege burnout of stress en je hebt al therapie en/of begeleiding gehad, maar je klachten nemen niet of nauwelijks af, dan heb mogelijk meer baat bij een holistische benadering. Vaak wordt in reïntegratie trajecten vooral gekeken naar het werk. Daar ligt echter meestal niet de enige oorzaak van stress. De begeleiding op het werk is vooral gericht op het cognitieve. Gerichte coaching op je werk kan helpen je gedrag te veranderen, zodat je snel weer aan het werk kunt. Althans dat hoopt de werkgever. Vaak ligt de oorzaak echter dieper in het verleden of in complexe omstandigheden en dan is er meer nodig. Bij een holistische aanpak wordt naar alle facetten gekeken die met stress en burnout hebben te maken. Door deze aanpak herstel je sneller en beklijft het beter.

Rust en ruimte in de natuur bij burnout en stress

Mijn werkwijze en specialisme

Ik heb zelf in mijn leven veel te maken gehad met stress. Door mijn verleden, opvoeding en persoonlijkheid, vergde ik te veel van mezelf waardoor ik in een burnout kwam. Ik heb veel therapieën en opleidingen gevolgd om hier uit te komen en ik leef nu meer in harmonie met mezelf en mijn omgeving. Dat was een lange, maar ook vruchtbare weg. Ik vind het fijn om met mijn persoonlijke ervaringen en mijn opleidingen anderen te helpen. Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk het is om alle facetten die met stress en burnout te maken hebben, mee te nemen in de behandeling en begeleiding om gezond te worden. Daarom werk ik ook op deze wijze. Niemand is hetzelfde en daarom zijn mijn trajecten maatwerk. Ik betrek in de behandeling en begeleiding

  • lichaam en geest;
  • verleden, heden en toekomst;
  • privéleven, maatschappelijk leven en zingeving/spiritualiteit.

In een intakegesprek kijken we samen wat voor jou de beste aanpak is. Er volgt een persoonlijk traject, waarbij ik verschillende werkvormen en coaching technieken inzet, afhankelijk van jouw situatie en wensen. Kijk voor meer info over mijn hoofdwerkvormen bij Voice Dialogue en Helende Massage. Beiden zijn in combinatie erg geschikt bij stress en Burnout. Voice Dialogue is een coachingmethode, waarbij je ook je lichaam meer gewaar wordt. Daardoor is deze methode niet alleen cognitief. De Helende Massages helpen om dat wat in de Voice Dialogue sessies hebt ervaren een plek in je lichaam te geven. Daarnaast helpen de massages om weer energie op te bouwen.

Wat kun je verwachten?

Een traject bestaat uit minimaal drie tot acht sessies. Afhankelijk van jouw wensen ligt de nadruk meer of minder op coaching of Helende Massage. Na een traject sta je meer in contact met je lichaam en je gevoel, je eigen wensen en kwaliteiten. Stress en lichamelijke klachten zijn verdwenen of verminderd. Je hebt meer energie, je leeft meer in harmonie met jezelf en je omgeving en je maakt makkelijker keuzes. Je bent in staat je leven meer te sturen en meer te genieten.

Meer weten? Mail naar info@almacorazon.nl of bel me voor meer info. Kom gerust voor een kennismaking met mij en mijn werkwijze en vraag een intake aan. Wil je op de hoogte blijven van activiteiten of interessante wetenswaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Zonnegroet.

Wijzigingsdatum | 2-10-2023 00:00