Holistische en spirituele Voice Dialogue

Holistische en spirituele Voice Dialogue bij Alma Corazon werkt snel, effectief en blijvend

Voice Dialogue is een liefdevolle communicatie met jezelfVoice Dialogue is een coaching methode om in gesprek te gaan met verschillende delen in jezelf. Dit gebeurt met behulp van verschillende stoelen waarop je gaat zitten om je delen te leren kennen. Het is ontwikkeld door het psychologen echtpaar Hal en Sidra Stone. Het wordt veel gebruikt door coaches omdat het snel en effectief werkt. Holistische en spirituele Voice Dialogue bij Alma Corazon werkt ook volgens deze methode, maar door de inzet van intuïtie, werkt het nog sneller en effectiever. De sessies verlopen heel organisch. Datgene wat gezien wil worden, komt naar voren. Doordat ik ook op spiritueel niveau en met energie werk, kunnen naast delen van jezelf ook andere delen naar voren komen. Soms ervaar je een bepaald lichaamsdeel of orgaan, familieleden, overledenen, gidsen of buitenstaanders. Het zegt allemaal iets over hoe je op dit moment in het leven staat.

Holistische en spirituele Voice Dialogue

Voice Dialogue is een holistische manier van coachen, omdat het werkt met verschillende delen in jezelf in plaats van met één aspect van je persoonlijkheid, werk of leven. Holistische en spirituele Voice Dialogue bij Alma Corazon werkt met de inzet van intuïtie. Zo kom je snel bij de kern of zere plek. Er zijn daardoor minder sessies nodig om een gewenst en blijvend resultaat te bereiken. De sessies kunnen wel wat langer duren, omdat het belangrijk is de sessies goed af te ronden. Als zich aan het eind van de sessie een deel aandient, wacht ik niet tot een volgende sessie om hiermee in gesprek te gaan. Dat deel komt niet voor niets naar voren op dat moment.

Lichaam, geest en energie in balans

Voice Dialogue bij Alma Corazon is holistisch omdat lichaam en geest een rol spelen. Je ervaart in je lijf hoe de verschillende delen aanvoelen, waardoor je ze in het dagelijkse leven gaat herkennen. Daarnaast is het ook spiritueel omdat het grotere energetische geheel van je gezin en familie ook wordt meegenomen. Soms ontstaan delen in jezelf om een familietrauma te dragen. Een sessie kan daardoor een onderdeel van een familie opstelling of spiritueel energetisch werk bevatten. Om het goed te laten beklijven adviseer ik om de sessies af te wisselen met Helende massages. Zo kan alles goed in je lijf zakken.

 

Hoe werkt holistische en spirituele Voice Dialogue bij Alma Corazon

Bij de traditionele methode worden naar aanleiding van de vraag naast de stoel van de regisseur, stoelen neergezet voor bekende archetypische delen. Voorbeelden zijn het verstand, het gevoel, het bange kind, de perfectionist, de criticus. Ik werk ook met een vaste stoel voor de regisseur, maar werk daarnaast met twee of drie blinde stoelen die ik intuïtief plaats. Ik vraag jou als cliënt eerst wat het plaatsen van de stoelen teweeg brengt. Dan nodig ik je uit om een eerste stoel te kiezen en plaats te nemen. Als je plaats neemt, gebeurt er iets dat niet is te verklaren. Je kunt iets gewaar worden in je lichaam, emoties krijgen, onrustig of vrolijk worden of juist heel denkend of afstandelijk worden. Met vragen probeer ik er achter komen welk deel aanwezig is. Soms kan dat een deel zijn dat niet van jezelf is, maar wat je onbewust hebt toegelaten in je systeem.

Vervolgens probeer ik een communicatie tot stand te brengen tussen de regisseur en de verschillende delen, door je van stoel te laten wisselen. Soms blijkt de regisseur niet duidelijke aanwezig te zijn en zit een bepaald deel op stoel van de regisseur. Dat kan een deel zijn zoals de perfectionist of controler, maar het kan ook een klein bang kind of een verzorgend deel zijn. Als dat zo is ben je in feite de regie over je leven kwijt. De perfectionist of het bange kind bepalen je leven. Dit kan je leven belemmeren of voor lichamelijke klachten zorgen. Een mooi voorbeeld van hoe dit werkt kun je lezen in de ervaringen van Anke, die bij mij kwam vanwege Fybromyalgie klachten. Ze kwam voor Helende Massages om verlichting te krijgen voor haar klachten. Met Voice Dialogue heeft ze inzicht gekregen in de oorzaak van haar klachten en verminderden haar klachten.

Het doel van de sessie

Het doel van de sessie is om inzicht in deze patronen te krijgen en de over je delen regie terug te nemen. Je gaat zelf bepalen hoeveel en wanneer ze aanwezig mogen zijn. Als bijvoorbeeld de perfectionist op de stoel van de regisseur zit, ben je voortdurend bezig alles perfect te willen doen. Er is niks mis met perfectionisme, als je het gebruikt op momenten dat het nodig is. Daarna mag hij rusten. Er is een reden dat een deel op de regisseursstoel is gaan zitten. Tijdens de sessie proberen we daar achter te komen. Sommige delen worden weggedrukt en daar is ook een reden voor. Inzicht in deze redenen werkt helend. Vaak zijn delen vervormd en en heb je er last van. Je gaat de ware kwaliteiten van je delen ontdekken. Het uiteindelijke doel is dat je al je delen en hun kwaliteiten gaat waarderen, je delen meer gaan samenwerken en je de regie over je leven gaat nemen. Je lichaam, geest en energie zijn dan in balans.

Meer weten?

Wil je meer weten? Vraag een intakegesprek aan voor een nadere kennismaking.
Wil je op de hoogte blijven van activiteiten en interessante wetenswaardigheden? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief Zonnegroet.
Holistische en spirituele voice dialogue

Zie ook

Wijzigingsdatum | 1-10-2023 22:21