Diensten

Responsive-imageIk bied diverse diensten aan in een Holistisch Natuurgeneeskundig traject. Ik kan je helpen als Coach, Massagetherapeut en Holistisch Natuurgeneeskundige, via verschillende werkvormen. Mijn hoofdwerkvorm is Helende Massage.

Natuurgeneeskundige Therapie

Natuurgeneeskunde wordt al sinds mensenheugenis gebruikt om genezing tot stand te brengen met natuurlijke middelen en zonder ingrepen op of in het lichaam. Het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt hersteld en versterkt en je krijgt handvatten om gezond te blijven.

Natuurgeneeskunde werkt holistisch, wat wil zeggen dat alle aspecten van lichaam, geest en energie worden meegenomen in de behandeling en begeleiding. Deze aanpak kan heel effectief zijn bij chronische klachten, onbegrepen klachten of bijvoorbeeld stress en burnout. Het werkveld van Natuurgeneeskunde is heel breed, waarbij veel verschillende werkvormen worden gebruikt.

Werkvormen

In een Natuurgeneeskundig traject integreer ik verschillende werkvormen. Ik werk hierbij volgens de vijf natuurgerichte principes van de BATC. Mijn hoofdwerkvorm is Helende Massage. Daarnaast gebruik ik de werkvormen Life Coaching, Voice Dialogue, Bachbloesmetherapie, Edelsteenbehandeling, en Healing en Reading, en methodes uit de Traditional Chinese Medicine (TCM), zoals dry needling en acupuntuur en Bonesetting.  Afhankelijk van je vraag of situatie ligt de nadruk meer op één of op andere werkvormen.

Holisme

Je kunt je lichaam vergelijken met een auto waarmee je van A naar B kunt reizen. Daarvoor is het nodig dat alle onderdelen van de auto (lichaam) werken. Maar er is ook benzine (voeding, energie) nodig. Afvalstoffen moeten worden afgevoerd en er moet iemand achter het stuur zitten, die niet alleen een rijbewijs heeft, maar ook weet waar hij naar toe wil. Het gaat dus niet alleen om je lichaam. Een holistisch natuurgeneeskundige neemt al deze zaken mee in een behandeltraject. Lees meer over holisme en de vijf natuurgerichte principes.

Wijzigingsdatum | 24-01-2022 17:16