Zonnegroet maart 2020

Corona en vertrouwen
Detox massagekuur
Helende werking EdelstenenBeste Thom,

Wat een regen de afgelopen weken! Kijk je ook uit naar het voorjaar met al zijn kleur en fleur? Ik breng het alvast met de kleurige edelstenen in de workshop helende werking van edelstenen, deze keer in het Yogacentrum LeusdenCrocus

Als voorbereiding op het voorjaar kun je je weer sinds 21 februari met korting aanmelden voor de Detox massagekuur voor een goede opschoning van je lichaam en geest en een boost voor je energie en je immuunsysteem. 


Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je je hebt aangemeld of omdat je cliënt of cursist bent geweest. Mocht je hem niet meer willen ontvangen dan kun je je uitschrijven. Ken je iemand die hem mogelijk interessant vindt dan mag je hem doorsturen.

Hartelijke groeten,
Helma Eijck
 

Corona en vertrouwen
Hoe zonnig kijk jij naar alle berichtgevingen over het Corona virus? Heb je vertrouwen in het zelfhelend vermogen van je lichaam of laat je je negatief beïnvloeden door paniek zaaiende berichten? Wonderlijk hoe zo'n klein micro-organisme naast ziekte ook angst kan zaaien. Zeker als de berichtgeving vooral gaat over het aantal sterfgevallen en de verspreiding. Als je een onderliggende ziekte hebt of een verzwakte afweer is het begrijpelijk als je ongerust bent. Zoniet, laat je dan niet gek maken, maar informeer jezelf via betrouwbare bronnen. Ik heb hier een paar interessante linkjes geplaatst:
RIVM 
Werking hoge doses vitamine C bij Corona 
Update over Corona (COVID-19)

vitamine cDe update is is wat wetenschappelijk, maar geeft interessant genoeg aan dat in Zuid Korea het sterftecijfer 0,6 % is in plaats van 3-4 %. De reden is dat ze daar veel meer mensen hebben getest, wat de verhouding zieken/sterfgevallen doet dalen. Corona is dus waarschijnlijk veel minder dodelijk dan vermeld. Verder schijnt Zink een goed werking te hebben tegen Corona.
 
Mindset en Corona
Wist je dat er vandaag 400 mensen zijn overleden in Nederland? Dat zie je niet op Facebook en al die nabestaanden worden ook niet gecondoleerd. Van deze 400 zijn er 55 in de leeftijd vanaf 20 jaar overleden als gevolg van roken en 2 in het verkeer. Toch blijven we roken en ons in het verkeer begeven. Kennelijk nemen we de risico's voor lief als het ons wat oplevert.

Misschien is het interessant om ons af te vragen wat Corona ons kan opleveren. Ik maakte me zorgen dat ik 2 weken in quarantaine zou moeten als ik het krijg en niet zou kunnen werken = geen inkomsten. Toen bedacht ik dat ik ook op afstand kan behandelen. Het zou dus een mooie gelegenheid zijn om die tak te gaan opzetten om meer cliënten te bereiken. Zo kom je nog eens op ideeën.

Een positieve mindset op je gezondheid en zelfhelend vermogen werken in ieder geval ook beter bij het weren van ziektes dan angst en stress.

Angst stress en het immuunsysteem
Angst en stress verzwakken onze afweer, waardoor het virus nog meer grip krijgt op ons. We zijn (normaal gesproken) niet bang om te roken, of ons in het verkeer te begeven. Wat is dan de angst voor Corona? Het onbekende, ongrijpbare, onzichtbare? We vertrouwen op de medische wetenschap, maar die weet nog onvoldoende over dit virus en er is geen vaccin. Kun je dan vertrouwen op je eigen lichaam en je immuunsysteem dat al sinds mensenheugenis allerlei virussen verslaat?

Normaal gesproken is ons lichaam prima in staat om ons tegen aanvallen van van virussen, bacteriën, schimmels en andere pathogenen te beschermen. Ook kankercellen worden dagelijks opgeruimd door ons immuunsysteem. Als we veel last hebben van angst en stress, dan heeft dat een negatieve invloed op ons immuunsysteem, zeker als het chronisch is.

LeeuwAls een leeuw je aanvalt is er acuut levensgevaar, angst en stress. Je lichaam komt in een overlevingsstand. Hierbij wordt het immuunsysteem dat ons beschermt tegen virussen onderdrukt en voorrang gegeven aan het immuun-systeem dat helpt om wonden te genezen. Dit veroorzaakt onstekingsreacties. Als het gevaar is geweken herstelt het lichaam zich en komt tot  rust.

Chronische angst en stress
Bij chronische angst en stress wordt het specifieke immuunsysteem langdurig onderdrukt met ziekte, ontstekingen, hoge bloeddruk, uitputting etc. als gevolg. Het lichaam komt niet tot rust. Heb je (onbewust) last van chronische angst en stress? Lees meer over hoe je hier mee kunt omgaan en hoe je kunt herstellen.

 

Agenda
Op dit moment is gepland:
  • Workshop Helende werking van edelstenen
Binnenkort volgt meer info over workshops en cursussen. Er komt een kennismakingsworkshop over Voice Dialogue en verder ben ik wat nieuwe ideeën aan het uitwerken.
Lees meer
 

Edelsteen van de maand

Gele Bariet
"Blij en zelfstandig, leef je droom"
gele Bariet
Bariet is een barium-sulfaat. Het kan o.a. kleurloos, wit, geel, grijs en blauw zijn. Het is transparant, doorschijnend of opaak en heeft een glas- of parelglans. De kristalvorm is vaak plaat-vormig of rozet-vormig zoals bij woestijnroos.

Bariet is geschikt wanneer je onafhankelijker en krachtiger in het leven wil staan. Het helpt je om voor jezelf op te komen en maakt minder verlegen. De steen helpt je je levensdoel vinden en waarmaken. Het werkt vitaliserend en heeft een positieve werking op chronische vermoeidheid, uitputting, depressie en verslavingen. Het stimuleert dromen en het onthouden van dromen en is een goede steen om mee te mediteren. Lees meer

 
 
Workshop edelstenen

Donderdag 26 maart geef ik weer een workshop over de werking van edelstenen. Ik geef deze workshop al een aantal jaren en het is een beetje mijn kindje. Edelstenen brengen het spirituele en het aardse bij elkaar en dat is een de rode draad in mijn leven.

Het is heel leuk om de verschillen in energie te voelen van de verschillende edelstenen. Als je het nog nooit hebt ervaren weet je misschien niet wat je kunt voelen, maar je zult verrast zijn als je het probeert. We kunnen het allemaal van nature, maar zijn het verleerd in deze maatschappij. Ik nodig je uit om het weer te ontdekken!  Lees meer

 


Detox massagekuur

Sinds 21 februari tot 21 april kun je je met € 100,- korting (van € 340, voor € 240,-) aanmelden voor de Detox massagekuur.

In vier behandelingen krijgen je organen, je lichaam en je geest een super schoonmaak en energieboost. Afvalstoffen en stress verdwijnen en je kunt weer schoon en opgeladen het voorjaar in. Meld je aan of Lees meer.