Helende Massage en Acceptatie van je lichaam

De ware schoonheid van je lichaam

responsive-image

Hoe zie jij er uit? Hoe vind je dat je eruit moet zien? Of vinden anderen dat? Zit je schoonheid van binnen of van buiten? Als je als kind verwaarloosd bent, of als je normen en waarden van anderen in je omgeving over voeding en uiterlijk letterlijk en figuurlijk hebt ingeslikt, dan kun je je te dik, te dun of lelijk voelen. Ook als je mishandeld of misbruikt bent, kun je moeite hebben met acceptatie van je lichaam, of je prettig te voelen in je lijf. Hierdoor kun je gespannen zijn en lichamelijke klachten krijgen, of je kunt moeite hebben met aanraking en intimiteit.

Eetproblemen

Als je onvoldoende van jezelf of je lichaam houdt, kan dat zich ook uiten in eetproblemen als Boulemie en Anorexia. Je kunt gefixeerd raken op eten en afvallen en het contact met je gevoel en dat wat je ècht nodig hebt kwijtraken. Dat kan liefde of aandacht zijn, zelfwaardering en zelfacceptatie in plaats van (overmatig) eten. Als je door negatieve ervaringen op lichamelijk vlak het gevoel hebt gekregen je grenzen niet te kunnen bewaken, kan dat zich uiten in dwangmatig lijnen, om controle over je lichaam te krijgen

Met Helende Massage krijg je weer een gezond contact met jezelf en je lichaam. Je gaat je lichaam weer waarderen en voelen wat je ècht nodig hebt en jezelf en je lichaam daarmee voeden. Dat kan stoffelijke voeding zijn, maar ook geestelijke voeding. Wil je meer weten over voeding en achtergronden? Kijk bij Voeding voor Lichaam en Geest.

Wijzigingsdatum | 22-02-2017 17:30