Life Coaching en beslissen

Geen beslissing is ook een beslissing

Soms zit je zo vast dat je niet kunt beslissen. Maar ook dat is een beslissing. Je hebt dus altijd een keuze. Bij de meeste beslissingen hangt je leven er niet van af. Als dat wel zo is zul je een beslissing moeten nemen om je leven te redden.

Vastzitten

Life Coaching en beslissen welk pad kies je

Heb je wel eens het gevoel helemaal vast te zitten en geen kant op te kunnen? Je kan vastzitten in je lichaam, je relatie of je werk. Het kan moeilijk zijn een keuze maken, bang om dat wat bekend is te verliezen, ook al beknelt het je nog zo. Soms kan het zelfs aanvoelen alsof je doodgaat. Mijn visie en ervaring is dat er maar één dood is en dat is de stilstand. Zodra er beweging ontstaat, zelf aangebracht of van buitenaf, ontstaat er weer leven. Dat kan pijn doen, maar net als bij barenspijn kondigt het een nieuwe geboorte aan. Een mooie metafoor is het verhaal van Aron Ralston.

Aron Ralston maakte een trektocht door de Blue John Canyon in Utah, toen zijn arm vast kwam te zitten onder een rotsblok van 400 kilo. Hij bevond zich in een verlaten kloof, 30 km van de dichtstbijzijnde verharde weg met alleen verlaten woestijn om hem heen. Niemand wist waar hij zat en het zou een week duren voor hij gemist zou worden.

Beslissen

Na vijf dagen wist hij dat hij een dramatische beslissing moest nemen om te kunnen overleven. Hij zou zijn arm eraf moeten snijden. Met een onscherp zakmes wist hij na uren worstelen zijn arm van zijn lichaam te scheiden en wist hij met zijn jeep de bewoonde wereld te bereiken.

Nu is hij een bekend spreker, waarbij zijn verhaal niet gaat over: “hoe ik mijn arm kwijtraakte”, maar over: “hoe ik mijn leven terugkreeg”. Met een prachtige boodschap voor organisaties en individuen die het gevoel hebben vast te zitten: “Concentreer je niet op hoe het allemaal zo ver is gekomen, maar neem de pijnlijke beslissing om je los te maken uit de situatie”.

Bron: coachingskalender 2010.

Ik kan je helpen (moeilijke) keuzes te maken en gebruik daarvoor onder andere Life Coaching.

Wijzigingsdatum | 6-02-2022 17:51