Zwangerschap en bevalling

Zwangerschap en bevalling zijn natuurlijk maar gaan niet altijd natuurlijk

Zwangerschap en bevalling zijn natuurlijke processen die over het algemeen goed gaan. Je maakt echter lichamelijk en emotioneel een grote veranderingen door. Je hormoonhuishouding verandert en door de groei van je kind, kun je lichamelijk ongemakken krijgen. Als je niet in balans bent of lichamelijke ongemakken hebt, kan een helende massage of een zwangerschapsmassage ondersteuning bieden. Een bevalling is zwaar en daar moet je van herstellen. Dat gaat sneller wanneer je gezond en in balans bent. Ook hierbij helpt Helende Massage. En als je zwangerschap goed verloopt is het heerlijk om de ontspanning van een zwangerschapsmassage te ervaren. Het moederschap kan een uitdaging zijn en ook een onvervulde kinderwens kan zwaar wegen. Ik help je graag met deze uitdagingen om te gaan.

Veranderingen tijdens je zwangerschap en bevalling

Tijdens je zwangerschap verandert je hormoonhuishouding. Dit kan je misselijkheid bezorgen en ook je stemming negatief beïnvloeden tijdens je zwangerschap en na de bevalling. Daarnaast zorgen hormonen voor verweking van banden. Dit is nodig om je lichaam soepel te maken voor de bevalling. Door die verweking kun je echter bekken- en rugklachten krijgen. Je kind groeit en daardoor ontstaat een grotere belasting op je hart en bloedvaten waardoor je vocht kunt vasthouden. Ook kunnen je ingewanden in de knel komen met als gevolg obstipatie, vaak plassen, benauwdheid en maagoprispingen. De één heeft nauwelijks klachten en de ander ervaart het als zwaar.

De geboorte van een moeder

Zwanger zijn en moeder worden zijn bijzondere ervaringen voor een vrouw, vooral als je voor de eerste keer zwanger bent. Er wordt dan niet alleen een kind, maar ook een moeder geboren. Je kunt bij een eerste kind onzeker zijn over je aanstaande bevalling en het moederschap. Begeleiding en massage helpen om je vertrouwen te geven. Heb je een eerdere zwangerschap en/of bevalling als problematisch ervaren dan kunnen bij een volgende zwangerschap emoties een rol spelen. Mogelijk spelen oude trauma’s een rol. Dit heeft invloed op een zwangerschap. Als je zelf niet geliefd en gedragen bent als kind kan het letterlijk en figuurlijk moeilijk zijn een kind te dragen.

Helende Massage en Natuurgeneeskundige Therapie bij zwangerschap en bevalling

Helende massage en natuurgeneeskundige therapie geven je tijdens de zwangerschap en na de bevalling:

  • Ontspanning;
  • verlichting van lichamelijke klachten of vermoeidheid;
  • herstel van balans in de hormoonhuishouding;
  • sneller herstel na bevalling;
  • vertrouwen in bevalling en moederschap;
  • contact met je kind tijdens of na de zwangerschap;
  • steun bij miskraam, vroeggeboorte, handicap of ongewenste zwangerschap;

Massage bij zwangerschap en na bevalling op een bodycushion

Ik werk met een bodycushion, ontwikkeld door Tom Owens, waarbij je ontspannen op je buik kunt liggen zonder druk op je buik, terwijl je lichaam wordt ondersteund. Zie ook bij Zwangerschapsmassage. Ik kan ook bij je thuis komen met het bodycushion als je minder mobiel bent.

Moederschap

Een bevalling is de start van een nieuw leven voor zowel moeder als kind. De navelstreng is verbroken maar je kind is nog volledig afhankelijk van je. Heb je het gevoel dat je nog met je kind bent verweven, waardoor jullie op elkaar reageren? Huilt je kind veel, slaapt het slecht of drinkt het moeilijk? Ben je onzeker over het moederschap of heb je het gevoel dat je leegloopt, uitgeput raakt, of heb je last van depressieve gevoelens? Helende massage helpt je om goed in contact te komen met jezelf, meer vertrouwen te krijgen en beter in je vel te zitten. Hierdoor wordt ook je kind rustiger. Babymassage helpt ook om je kind te ondersteunen.

Onvervulde kinderwens

Heb je een onvervulde kinderwens? Dit kan emotioneel heel zwaar zijn. De oorzaak kan fysiek zijn, maar er kunnen ook geestelijke/emotionele oorzaken zijn. Natuurgeneeskundige Therapie biedt in beide gevallen uitkomst. Door energie beter te laten stromen, emoties een plek te geven en gedachtepatronen te doorbreken ontstaat er ruimte voor nieuw leven.

Voor informatie zie ook mijn kinderfolder.

Wijzigingsdatum | 6-02-2022 15:56