Zwangerschap en bevalling

Zwangerschap en bevalling

Zwangerschap en bevalling zijn natuurlijke processen die over het algemeen goed gaan. Door de veranderingen in je hormoonhuishouding en je lichaam en de grotere blasting door de groei van je kind kun je lichamelijk ongemakken krijgen. Als je je niet in balans of lichamelijke ongemakken, zoals misselijkheid, bekkenklachten of rugklachten hebt kan een helende massage of een zwangerschapsmassage ondersteuning bieden. Als je voor de eerste keer zwanger bent en onzeker over je aanstaande bevalling en het moederschap dan kan begeleiding en massage helpen om je vertrouwen te geven. Zwanger zijn en moeder worden zijn bijzondere ervaringen voor een vrouw. In deze periode maak je lichamelijk en ook emotioneel veel veranderingen door. Door een verandering in je hormoonhuishouding, verweking van banden, een grotere belasting op je hart en bloedvaten en de groei van je kind, kun je lichamelijke klachten krijgen. Als eerdere zwangerschappen of bevallingen problematisch waren kunnen emoties een rol spelen. Mogelijk spelen oude trauma’s een rol. Dit heeft invloed op een zwangerschap. Als je zelf niet geliefd en gedragen bent als kind kan het letterlijk en figuurlijk moeilijk zijn een kind te dragen.

Helende Massage en Natuurgeneeskundige Therapie geeft bij zwangerschap en bevalling:

  • Ontspanning;
  • verlichting van lichamelijke klachten of vermoeidheid;
  • herstel van balans in de hormoonhuishouding;
  • sneller herstel na bevalling;
  • vertrouwen in bevallingĀ en moederschap;
  • contact met je kind tijdens of na de zwangerschap;
  • steun bij miskraam, vroeggeboorte, handicap of ongewenste zwangerschap;

Massage bij zwangerschap en na bevalling op een bodycushion

Ik werk met een bodycushion, ontwikkeld door Tom Owens, waarbij je ontspannen op je buik kunt liggen zonder druk op je buik, terwijl je lichaam wordt ondersteund. Zie ook bij Zwangerschapsmassage. Ik kan ook bij je thuis komen met het bodycushion als je minder mobiel bent.

Moederschap

Een bevalling is de start van een nieuw leven voor zowel moeder als kind. De navelstreng is verbroken maar je kind is nog volledig afhankelijk van je. Heb je het gevoel dat je nog met je kind bent verweven, waardoor jullie op elkaar reageren? Huilt je kind veel, slaapt het slecht of drinkt het moeilijk? Ben je onzeker over het moederschap of heb je het gevoel dat je leegloopt, uitgeput raakt, of heb je last van depressieve gevoelens? Helende massage helpt je om goed in contact te komen met jezelf, meer vertrouwen te krijgen en beter in je vel te zitten. Hierdoor wordt ook je kind rustiger. Babymassage helpt ook om je kind te ondersteunen.

Onvervulde kinderwens

Heb je een onvervulde kinderwens? Dit kan emotioneel heel zwaar zijn. De oorzaak kan fysiek zijn, maar er kunnen ook geestelijke/emotionele oorzaken zijn. Natuurgeneeskundige Therapie biedt in beide gevallen uitkomst. Door energie beter te laten stromen, emoties een plek te geven en gedachtepatronen te doorbreken ontstaat er ruimte voor nieuw leven.

Voor informatie zie ook mijn kinderfolder.

Wijzigingsdatum | 11-10-2015 15:56